Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Επιχείρηση σκούπα
Δημοσιεύθηκε στις: 03-09-2011

Τέλος στη μόνιμη παρουσία 15 μεταναστών στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου έδωσε χθες το πρωί η Αστυνομία Χανίων. Στην επιχείρηση, για την οποία κινητοποιήθηκε η Ασφάλεια, η Δίωξη Ναρκωτικών, αστυνομικοί με εξάρτυση ΜΑΤ, η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, τα Τ.Α.Ε. και η Εισαγγελία, συνελήφθησαν οι 15 μετανάστες αραβικής καταγωγής, οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Στην κατοχή ενός εξ αυτών, υπηκόου Μαρόκου, εντοπίστηκαν 100 γρ. κάνναβης, ενώ σε βάρος όλων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την κλοπή ηλεκτρικού υλικού και την παράνομη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς έπαιρναν ρεύμα από παροχή της ΔΕΗ. Εντεκα εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της μόνιμης παραμονής στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν κλοπιμαία.

H ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή 50 αντρών. Οι αστυνομικοί εισήλθαν από διάφορα σημεία και κατευθύνθηκαν στους ορόφους. Εκεί ορισμένα από τα δωμάτια είχαν διαμορφωθεί ως υπνοδωμάτια, κυρίως με στρώματα, ένα δωμάτιο λειτουργούσε ως κουζίνα και ένα άλλο ως χώρος προσευχής. Ο υπόλοιπος χώρος του Νοσοκομείου παρέμενε εγκαταλελειμμένος και τα άτομα που διέμεναν μέσα, που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το βράδυ πολλαπλασιάζονταν, τον χρησιμοποιούσαν ως χωματερή, αφήνοντας εκεί τα απορρίμματά τους.
Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στους δημοσιογράφους. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, τα παιδιά είναι ήσυχα, το θέμα είναι που θα πάνε. Ας φτιάξουν έναν χώρο για τους άστεγους, ώστε να μπορούν να μείνουν εκεί. Δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι, άνθρωποι είναι. Ας βρουν αυτούς που παίρνουν 5.000 ευρώ το κεφάλι για να τους φέρουν στην Ελλάδα», ανέφερε η κα Κωνσταντίνα.
Από τη μεριά της η κα Σοφία τόνισε πως «τα άτομα αυτά έκαναν φασαρία. Στον κήπο μαζεύονταν σκουπίδια που πετούσαν από πάνω και μπουκάλια που ήταν επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα που περνούσαν από έξω. Γενικότερα αισθανόμαστε ανασφάλεια. Δεν είχε γίνει κανένα περιστατικό βίαιο και από τη μια τους λυπάται κανείς από την άλλη θέλουμε και την ασφάλειά μας».

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ
Στον χώρο του Νοσοκομείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ως προϊόντα κλοπής:
- Εννέα φωτογραφικές μηχανές.
- Δύο οπτικοί φακοί φωτογραφικών μηχανών.
- Επτά κινητά τηλέφωνα.
- Τρεις ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής «λαπ τοπ», ένα ανδρικό ρολόι χειρός, εννέα ζεύγη γυαλιά ηλίου.
- Δέκα ποδήλατα.
- Ενας χαρτοφύλακας με ατομικά έγγραφα, ένας (1) σάκος με πλήρη στολή κατάδυσης, πέντε ατομικά έγγραφα ισάριθμων ατόμων.
Εντός του υπό κατάληψη χώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκαπέντε αλλοδαποί, εκ των οποίων έξι είναι υπήκοοι Αλγερίας, επτά υπήκοοι Μαρόκου, ένας υπήκοος Τυνησίας και ένας υπήκοος Μαυριτανίας.
Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κοινές κατηγορίες της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και της διατάραξης οικιακής ειρήνης καθώς και για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών και ναρκωτικών». Ερευνάται επιπλέον η εμπλοκή τους στην προέλευση των κατασχεθέντων - κλαπέντων αντικείμενων.
Στην επιχείρηση παραβρέθηκε και η Δημοτική Αστυνομία Χανίων και ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Λιονάκης, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σφράγισαν το κτήριο που θα κατεδαφιστεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου