Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Πνοή στη Δημοτική Αγορά
Δημοσιεύθηκε στις: 16-09-2011

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η κίνηση στην Δημοτική Αγορά την τουριστική σεζόν που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της.
Παρά την οικονομική κρίση, κυρίως ελέω τουρισμού, Ελλήνων επισκεπτών, αλλά και των κρουαζιερόπλοιων, η εμπορική κίνηση τονώθηκε και κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.
«Γενικά ο τουρισμός μπορεί στην αρχή της σεζόν να ήταν πεσμένος, αλλά η συνέχεια ήταν καλή και θα συνεχίσει να είναι καλή, γιατί ο τουρισμός τελειώνει τέλη Οκτώβρη και ήδη είμαστε σε μια κατάσταση που μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητικότερη από πέρυσι», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο κ. Γιώργος Τραχαλάκης, πρόεδρος των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Τραχαλάκη, πολλά καταστήματα της αγοράς τόσο των τροφίμων όσο και αυτά που πουλούν τοπικά προϊόντα και σουβενίρ πήγαν πολύ καλά. «Μπορεί να υπάρχει μια οικονομική δυσπραγία, αλλά οι επιχειρήσεις του τουρισμού που υπάρχουν κυρίως στη Δημοτική Αγορά κινήθηκαν πολύ καλά φέτος. Και τα είδη διατροφής ανέβηκαν και τα αγροτικά προϊόντα, τα βότανα, το μέλι και άλλα τοπικά προϊόντα. Ανέβηκε και η κίνηση λόγω των κρουαζιερόπλοιων, που μπορεί να μην ήταν αυτό που προσδοκούσαμε όλοι, δηλαδή να έχουμε πολύ μεγάλη κατανάλωση, αλλά οπωσδήποτε ήταν μια ανάσα για πολλά καταστήματα».
Οι καταστηματάρχες προσδοκούν στην ένταξη της Δημοτικής Αγοράς στο πρόγραμμα «Jessica» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ριζική ανάπλασή της.
Αναφορικά με τις οφειλές πολλών επιχειρήσεων απέναντι στον Δήμο ο κ. Τραχαλάκης σημείωσε πως πλέον «έχει γίνει μια ρύθμιση έτσι ώστε και τα καταστήματα να μπορέσουν να ανταποκριθούν όπως πρέπει στις υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου