Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ:
Φάντασμα οι Υποδομές Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 27-09-2011

«Θολό» παραμένει το τοπίο αναφορικά με το μέλλον του νέου φορέα που θα συσταθεί μετά τη συγχώνευση Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.Α.ΝΑ.Κ. Μέχρι στιγμής η απορρόφησή τους από την «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της φημολογίας καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ. Μ. Βολουδάκη, στον Ο.Α.ΔΥ.Κ. τέθηκε το ζήτημα και υπήρξε συζήτηση.
«Το περιβάλλον είναι ρευστό. Υπάρχει μια παραφιλολογία για την 'Υποδομές Κρήτης Α.Ε.', για την οποία δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση και περιμένουμε. H αλήθεια είναι πως για να φτιάξεις ένα εργαλείο, που να παράγει μεγάλα δημόσια έργα, δεν είναι εύκολο. Το να πάρεις ένα εργαλείο (σ.σ. όπως ο Ο.Α.ΔΥ.Κ.), που παρήγαγε και πριν προλάβει και χάσει αυτήν την ιδιότητα το αξιοποιήσεις πιστεύω ότι είναι θετικό», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού, κ. Μ. Πατρελάκης.
Από τη μεριά του ο κ. Βολουδάκης, αφού σημείωσε πως «o Ο.Α.ΔΥ.Κ. έχει συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση σε θέματα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων που δεν πρέπει να πάει χαμένη» υπογράμμισε πως «η συγχώνευση με τον Ο.Α.ΝΑ.Κ. είναι σωστή, αλλά θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να επιτρέπει αποτελεσματικότερη λειτουργία στο μέλλον του νέου Οργανισμού».
Αναφορικά με την «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» ο κ. Βολουδάκης έκανε λόγο για σύγχυση που υπάρχει τόσο στην κοινή γνώμη, αλλά ακόμα και στις εμπλεκόμενες Αρχές, συμπληρώνοντας πως άλλη η δουλειά της «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», που είναι η οδοποιία και άλλη των Οργανισμών που διαχειρίζονται τα ύδατα. Παράλληλα, χαρακτήρισε την «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» «φάντασμα που δεν πέτυχε τίποτα παρά να καθυστερήσει ό,τι έχει σχέση με τον Β.Ο.Α.Κ.».
Ο κ. Βολουδάκης ρωτήθηκε και για νέα μέτρα της κυβέρνησης και απάντησε πως είναι κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου