Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΣΑΛΟΣ


ΣΤΟΝ ΣΑΣΑΛΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τραγωδία με 3χρονο κοριτσάκι
Δημοσιεύθηκε στις: 19-09-2011

Σε απόσταση λίγων μέτρων από τους γονείς του βρήκε τραγικό θάνατο, τις απογευματινές ώρες προχθές, ένα 3χρονο κοριτσάκι από την Αλβανία στο χωριό Σάσαλος της Δημοτικής Ενότητας Μηθύμνης στην ορεινή Κίσαμο. Το παιδί πνίγηκε σε μικρή λίμνη που είχε σχηματιστεί μέσα σε μικρό ποτάμι.
Το περιστατικό σκόρπισε πένθος στο χωριό καθώς τόσο η οικογένεια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή όσο και το ίδιο το παιδάκι ήταν γνωστό στους χωριανούς, που καθημερινά χαίρονταν την παρουσία του. «Ηταν το μπιμπελό του χωριού. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην στεναχωρήθηκε με αυτό που συνέβη», ανέφερε στα «Χ.Ν.» κάτοικος του χωριού.
Το τρίχρονο κοριτσάκι έπαιζε κοντά στον ποταμό της περιοχής, τη στιγμή που η μητέρα του και ένα συγγενικό πρόσωπο βρίσκονταν σε παρακείμενο κήπο και εργάζονταν. Ενα χωμάτινο φράγμα, που είχε κατασκευαστεί πάνω στο ρέμα του ποταμού, δημιουργούσε μια μικρή λίμνη, από την οποία γινόταν άντληση νερού για το πότισμα καλλιεργειών και η οποία ήταν αρκετά βαθιά για ένα παιδί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άτυχος μικρός έπεσε μέσα στο νερό και μέχρι να προλάβουν να τον βγάλουν οι περίοικοι είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διερευνηθούν σε νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει στο Νομαρχικό Νοσοκομείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου