Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ

«Αθηναϊκά μπλουζ»



Λογοτεχνικές αναφορές, αστυνομικά μυστήρια, ποιητική αδεία, πολιτικές νύξεις και ακουστικές μουσικές!
Δεν είναι υπερβολή ότι η παρουσίαση του «Αθηναϊκά Μπλουζ» του Πολυχρόνη Κουτσάκη τα είχε όλα, αφού κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που την παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.
Η φιλική κουβέντα μεταξύ του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕΚ Ν. Αθανασόπουλου και του συγγραφέα, οι ζωντανοί διάλογοι από το βιβλίο, οι ερωτήσεις – απαντήσεις με φιλοσοφική αλλά και…χιουμοριστική διάθεση έκαναν πολύ διαφορετική την  παρουσίαση του βιβλίου από άλλες ανάλογες προσπάθειες.
« Ο Πολυχρόνης είναι ένας άνθρωπος που ταυτόχρονα είναι επιτυχημένος επιστήμονας και συγγραφέας. Με  την συγγραφική του πένα έχει καλύψει όλα τα είδη! Από το αστυνομικό και το νεανικό μυθιστόρημα, την ποίηση,   τα τρομερά θεατρικά του έργα και το ιστορικό μυθιστόρημα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος, που στάθηκε ιδιαίτερα τόσο στο «Αθηναϊκά Μπλουζ» και στους χαρακτήρες του και ιδιαίτερα στον αγαπημένο του τον «Ντραγκ» τον φίλο του Στράτου Γαζή του πρωταγωνιστή του  βιβλίου του Π. Κουτσάκη.
Ο ίδιος ο συγγραφέας, πέρα από τις αναφορές στο βιβλίο και στους ήρωες τους έδωσε ένα δείγμα και της αξιακής του ταυτότητας.  Έχοντας ως βάση μια αναφορά του Βενιζέλου από το 1910 σημείωσε:
«Απόλυτος  σεβασμός στην νομιμότητα, τυφλή υποταγή στους νόμους, καμία συναλλαγή ούτε με τα ανώτερα ούτε με τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Αυτά έλεγε ο Ελ. Βενιζέλος πριν από   106 χρόνια. Αν κάποιος με ρωτούσε να πω με δύο λέξεις γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και γιατί τα τελευταία 40 χρόνια οδηγηθήκαμε εδώ θα έλεγα : Η  έλλειψη δικαιοσύνης. Κοιτάς δίπλα σου και βλέπεις ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάτι που δεν μπορείς εσύ, επειδή   έχει τα «κονέ»    την οικονομική δυνατότητα, τις γνωριμίες κα. Και   αυτό σε κάνει να θέλεις να το κάνεις και εσύ να ψηφίσεις τους ανθρώπους που σου το υπόσχονται και να πάρεις και εσύ ότι παίρνει και ο άλλος» ανάφερε ο Π. Κουτσάκης.
Με το βιογραφικό του Π. Κουτσάκη και τις προσωπικές του εμπειρίες από την περιήγηση στα βιβλία του ξεκίνησε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών κ. Δ. Νικολακάκης  ενώ οι Core the band που συνόδευσαν την παρουσίαση με τη μουσική τους απέδειξαν ότι είναι εξίσου καλοί και ως ακουστική μπάντα χωρίς ηλεκτρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου