Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 

Προς αναβολή η… άφιξη της Fraport

Ανέτοιμη η γερμανική κοινοπραξία να αναλάβει τη λειτουργία του “Δασκαλογιάννης”

08Δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται να αναλάβει η Fraport το αεροδρόμιο Χανίων πριν τα μέσα Μαρτίου.


Παρότι είχε ανακοινωθεί ότι η παράδοση του αεροδρομίου στη Γερμανική Εταιρεία θα γίνονταν την 1η Φεβρουαρίου, αυτό σύμφωνα με έγκυρες πηγές θεωρείται αδύνατο για μια σειρά από λόγους κυρίως για το ότι η Fraport δεν εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει το βάρος της λειτουργίας του αεροδρομίου.
Τα 25 άτομα που έχει προσλάβει η Γερμανική εταιρεία συνεχίζουν να εκπαιδεύονται ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. ψυκτικοί), ενώ ανοικτό είναι και το θέμα του security που δεν έχει ακόμα κλείσει την εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί.
Την ίδια στιγμή αναμένεται και στα Χανιά όπως και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας να υπάρξει εξώδικο από πλευράς της ΥΠΑ σε βάρος της Fraport για το ότι έχει εγκατασταθεί με προσωπικό της στα αεροδρόμια χωρίς να έχει ικανοποιήσει ούτε ένα από συμφωνηθέντα της σύμβασης ανάμεσα τους και το οικονομικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η «Πρωτοβουλία» που έχει συσταθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κινητοποίηση στα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου