Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στον Ν. Χανίων – Εκδήλωση ξενοδόχων με βραβεύσεις

Θετικά μηνύματα τόσο ως προς την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, την Κρήτη και τα Χανιά, όσο και ως προς τις καταναλωτικές δαπάνες των επισκεπτών καταγράφονται για το 2017!
Αυτό επισημάνθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Χανίων το βράδυ της Τετάρτης, για τις προοπτικές και δυνατότητες του τουρισμού στο Ν. Χανίων, όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν αισιόδοξοι για τη νέα σεζόν, αφού το ενδιαφέρον προς την Κρήτη είναι πολύ υψηλό, ενώ με βάση την έρευνα του ΜΑΙΧ που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση περίπου 9 στους 10 επισκέπτες φεύγουν ικανοποιημένοι και δηλώνουν ότι θέλουν να ξανάλθουν.
Από το βήμα της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «από τις εκθέσεις στο εξωτερικό και τα στοιχεία των tour operator διαπιστώνεται ότι το 2017 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό».
Mιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης και ερωτηθείς σχετικά με τα παράπονα των επισκεπτών για την συντήρηση του ΒΟΑΚ και ιδιαίτερα για το ζήτημα του φωτισμού των κόμβων του, απάντησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κλοπές των καλωδίων που έχει ως αποτέλεσμα ο δρόμος να μένει χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης επισήμανε πως μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει η δημοπράτηση για παρεμβάσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στον ΒΟΑΚ που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Υποδομών.
Παίρνοντας το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης είπε ότι ο τουρισμός μέχρι το 2011 ήταν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ την περυσινή χρονιά οι επισκέπτες πολλαπλασιάστηκαν και μπήκαν νέες αγορές και «αυτό είναι το ζητούμενο». Αναφορικά με τα παράπονα των επισκεπτών όπως καταγράφηκαν στην έρευνα και έχουν να κάνουν με τις υποδομές ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε πως «δεν έχει συνδεθεί ακόμα ο ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο, Αυτό είναι σημαντική παράλειψη, ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο -που για…αιώνες δεν είχε γίνει τίποτα- βελτιώνεται συνεχώς».
Από τον Σύλλογο Ξενοδόχων ο πρόεδρός του Μ. Γιαννούλης απένειμε τιμητική πλακέτα σε περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Σημείωσε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Κρήτη.
Απευθυνόμενος στην Περιφέρεια ζήτησε «προσεκτική διαχείριση» του προσφυγικού καθώς, όπως υποστήριξε, «η Κρήτη πρέπει να αποφύγει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλα νησιά. Ότι γίνει, να γίνει μέσα σε ένα επίπεδο συμπόνιας και ανθρωπισμού αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην έχουμε την καταβαράθρωση την οικονομική που είχαν άλλα νησιά».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκης επισήμανε πως τα στοιχεία του Υπουργείου για το 2017 δείχνουν πως η αύξηση θα φτάσει το 17% και αναφέρθηκε σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν τη χρονιά που πέρασε για τη στήριξη του τριτογενή τομέα.
Από τους ερευνητές ο διευθυντήςτου ΜΑΙΧ Γιώργος Μπαουράκης τόνισε πως πλέον οι Σκανδιναβοί δεν είναι το 70-80% του τουρισμού στα Χανιά αλλά το 50% και αυτό δείχνει της Δυτ. Κρήτης, ενώ οι δαπάνες των τουριστών παραμένουν ίδιες και ότι τα έσοδα αν δεν έχουν αυξηθεί έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα.
Από τη μεριά του ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κ. Ζοπουνίδης σημείωσε πως υπάρχουν αυξητικές τάσεις για τον τουρισμό, που εκτιμάτε ότι θα ξεπεράσει το 10%.
Το παρών έδωσαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Καλογερής και Π. Σημανδηράκης, οι δήμαρχοι Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης και Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γ. Πουλιδάκης κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου