Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αρχές Φλεβάρη οι εργασίες για τον κόμβο των Μουρνιών

07Στις αρχές του Φλεβάρη από την οδό Ζυμβρακάκηδων θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου των Μουρνίων σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτης που έχει και την ευθύνη της επίβλεψης του σημαντικού αυτού έργου που εδώ και χρόνια παρέμενε στα… σχέδια. «Το τμήμα του έργου του κόμβου των Μουρνιών από τη μεριά της Ζυμβρακάκηδων μπορεί να αρχίσει άμεσα και ο εργολάβος να ξεκινήσει να εργάζεται. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα συνεχίσει η οδός Ζυμβρακάκηδων και θα καταλήξει στην οδό Μουρνιών στο ύψος του πρατηρίου της Shell.
Σε αυτό το πεδίο είναι απαλλοτριωμένες οι εκτάσεις και αναμένουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου» λέει στα «Χ.Ν.» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φ. Καζάσης. Ο κ. Καζάσης σημειώνει ότι πλέον τις εργασίες της έχει αναλάβει σε ένα μεγάλο τμήμα της η τοπική εταιρεία «Υποδομή» και ότι έχει εγκριθεί το ποσό για την μετακίνηση των δικτύων της ΔΕΗ και αναμένεται η έγκριση ανάλογων ποσών για τη μετακίνηση των δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΥΑΧ. FAST CRACK ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ Αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις στο υπόλοιπο τμήμα για τον κόμβο των Μουρνιών ο κ. Καζάσης λέει πως προχωρούν με τη διαδικασία Fast Crack, καθώς ο κόμβος έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικής σημασίας. «Το Υπουργείο Υποδομών κυνηγάει πάρα πολύ την υλοποίηση αυτού του έργου.


Για αυτό και οι απαλλοτριώσεις θα περάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή θα βγάλει την απόφαση το Εφετείο Χανίων χωρίς να έχουμε δίκες, προσφυγές κα. Σημειώνω ότι το έργο έτρεξε πάρα πολύ τον τελευταίο ένα χρόνο και φυσικά μετά την ένταξη του στο ΕΣΠΑ όταν και εγκρίθηκαν τα χρήματα για την υλοποιήση του» καταλήγει ο διευθ. σύμβουλος του ΟΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου