Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ισόβια σε 57χρονο για την δολοφονία 47χρονης στην Παλαιόχωρα

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων

15Τα ισόβια δεσμά επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων σε ένα 57χρονο από την Παλαιόχωρα για τη δολοφονία μιας 47χρονης γυναίκας τον Μάιο του 2010. Hυπόθεση εκδικάστηκε χθες το πρωί, με το Δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφαση του το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι αρχικά ο 57χρονος, το 2011, είχε κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά από το Μεικτό Ορκωτό Ηρακλείου που του επέβαλλε ισόβια κάθειρξη.
Εν συνεχεία, η υπόθεση κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό πάλι από Μεικτό Ορκωτό το 2014, που τον έκρινε ένοχο, αλλά “έσπασε” τα ισόβια, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η οικογένεια του θύματος υπέβαλλε αίτηση για αναίρεση και το 2015 ο Άρειος Πάγος την έκανε δεκτή. Έτσι ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την αρχική απόφαση  που του αναγνώριζε το ελαφρυντικό , στέλνοντας και πάλι την υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Στο χθεσινό δικαστήριο κρίθηκε πάλι το θέμα του ελαφρυντικού και ομόφωνα επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων.  Η υπεράσπιση του 57χρονου στην αγόρευση της υπεραμύνθηκε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος.
Από τη μεριά της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Κώστας Γκαζής σε δήλωση του σημείωσε: «Από την αρχή, δηλαδή τον Μάιο του 2010 που έγινε το στυγερό αυτό έγκλημα, με πίστη στην Δικαιοσύνη αγωνιστήκαμε και συμβάλαμε με νομικά όπλα στην ορθή και δίκαιη ποινική αντιμετώπιση αυτής της υπόθεσης. Η πίστη μας δεν κλονίστηκε ούτε όταν το προηγούμενο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο, εσφαλμένα, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, η πάρα πάνω απόφαση ακυρώθηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο. Μετά από πολλές αναβολές, αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς ορθά και δίκαια το Εφετείο επέβαλλε τελεσίδικα την ποινή των ισοβίων στον αμετανόητο δράστη. Η απόφαση δεν αποτελεί δικαίωση της οικογένειας του θύματος, άλλωστε καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω τον άνθρωπο τους. Αποτελεί όμως δικαίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης και των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν, σε μία ποινική υπόθεση που έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Με την έννοια αυτή, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το ορθό και δίκαιο αποτέλεσμα». Σημειώνεται ότι το έγκλημα είχε συνταράξει την κοινωνία του Σελίνου τον Μάιο του 2013. Τότε είχε βρεθεί η 47χρονη γυναίκα -τα ίχνη της οποίας αναζητούνταν για μέρες- μέσα σε ένα βαρέλι σε χωράφι δίπλα στο νεκροταφείο της κωμόπολης. Η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της όταν δέχθηκε πυροβολισμό στο μέτωπο, ενώ στη συνέχεια επιχειρήθηκε η εξαφάνιση της σορού της.


Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές είχαν υποπτευθεί τον 57χρονο σήμερα, κάτοικο της Παλαιόχωρας ο οποίος λίγες ημέρες πριν τον εντοπισμό του πτώματος είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου