Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ημερίδα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό στο Ι.Ε.Τ. (φωτ.)

Η κοινή δράση, η διαρκής ενημέρωση -εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση αποτελούν τους καλύτερους οδηγούς για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων όπως η περιβαλλοντική υποβάθμιση, τα τροχαία ατυχήματα κα.
Αυτό μεταξύ άλλων τονίσθηκε τη δεύτερη ημέρα της ημερίδας με θέμα το περιβάλλον και τον πολιτισμό με θέμα: “Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή”, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ίδρυμα “Αγία Σοφία”).
Από πλευράς του Ιατρικού Συλλόγου η πρόεδρος κ. Π. Ορφανουδάκη στάθηκε στις επιπτώσεις στην υγείας της διαρκούς υποβάθμισης του περιβάλλοντος αλλά και των ανθρώπινων επεμβάσεων στην διατροφική αλυσίδα.
Η εκπαιδευτικός κ. Χ. Τερεζάκη (συντονίστρια Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης) επισήμανε την αξία και τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και αναφέρθηκε στις τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων που χρησιμοποιήθηκαν για την ημερίδα.
Τέλος από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης κ. Στ. Γκοζάνη- Χαριτάκη μίλησε για τη σημασία του των συγκεκριμένων δράσεων που ξεκίνησαν από το Δήμο Πλατανιά και θα συνεχιστούν και τους άλλους Δήμους. “Στόχος μας είναι και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του κάθε Δήμου και ταυτόχρονα να περάσουμε μηνύματα εκπαίδευσης σε μεγαλύτερους και νεότερους” είπε χαρακτηριστικά.


Στην ημερίδα έγινε ξεχωριστή αναφορά στη μνήμη του ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη (μέλους ΕΔΕΕΚ-Ιατρικού Συλλόγου Χανίων) ο οποία είχε συμβάλει τα μέγιστα στην πραγματοποίηση αυτών των δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου