Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΕΝΑ»

Θαυμαστός ο “περίπατος του Πέτρου”

22GΈνα θαυμαστό περίπατο μαζί με τον «Πέτρο» τον ήρωα της Άλκης Ζέη προσέφερε η θεατρική ομάδα «Αρένα» στον κόσμο που βρέθηκε το περασμένο τριήμερο στο θέατρο «Δ. Βλησίδης».
«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο θέατρο τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο και Κυριακή στις πρωινές και απογευματινές παραστάσεις.
Με τα περισσότερα μέλη της θεατρικής ομάδας να έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία, η παράσταση ξεχώρισε τόσο για την παρουσία των ηθοποιών, την ευαισθησία και το δυναμισμό με τον οποίο απέδωσαν τους ρόλους τους, αλλά και την πολύ καλή σκηνοθετική προσέγγιση που ανέδειξε το κείμενο της κορυφαίας συγγραφέως.
Το κλίμα του ΄40, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί η καθημερινότητα των ανθρώπων της εποχής και ύστερα ο πόλεμος, οι νίκες απέναντι στο φασισμό, η γερμανική εισβολή, η κατοχή. Το πνεύμα της κατεχόμενης Αθήνας, η πείνα, η φθορά των συνειδήσεων των ανθρώπων  και η συνεργασία με τους κατακτητές αλλά και η μαχητική και ανυπόταχτη αντίσταση μέχρι την απελευθέρωση αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το κείμενο της Α. Ζέη αλλά και την θεατρική του αναπαράσταση από την «Αρένα».
Μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο κλίμα του ΄40 και πήραν τα μηνύματα τους για το σήμερα. Οι παραστάσεις συνεχίζονται   στις 20,21 και 22 Ιανουαρίου (τηλ. 699 445 6536 για κρατήσεις θέσεων), ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια των 6 ευρώ διατίθενται για τις ανάγκες του «Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Χανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου