Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Επικίνδυνο πλακόστρωτο σε δρόμους της Σπλάντζιας (φωτ.)

Ανάγκη έργων βελτίωσης της προσβασιμότητας

Περισσότερες από 200 πλάκες που έχουν ξεκολλήσει από τη θέση τους και έχουν σπάσει έχουν καταμετρήσει οι κάτοικοι της Σπλάντζιας στους δρόμους Γερασίμου και Δαιδάλου. Το πλακόστρωτο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «σουρωτήρι» κάνοντας τουλάχιστον επικίνδυνη την κίνηση πεζών και οχημάτων.


Kάτοικοι της περιοχής μιλούν για κακοτεχνίες όταν τοποθετούνταν οι πλάκες, ωστόσο στην κακή κατάσταση του πλακόστρωτου έχει συμβάλλει σίγουρα και η κίνηση οχημάτων.
«Έχω μετρήσει περισσότερες από 200 πλάκες που έχουν σπάσει ή έχουν ξεκολλήσει από τη θέση τους» λέει ο κ. Χατζηδάκης κάτοικος της περιοχής που συμπληρώνει ότι παρότι έχει απευθυνθεί στις υπηρεσίες του Δήμου που κατέγραψαν το παράπονο του δεν έχει δει καμία επέμβαση για την επιδιόρθωση του πλακόστρωτου.
Άλλος κάτοικος της περιοχής μας λέει πως είναι συχνές οι πτώσεις και οι τραυματισμοί ανθρώπων που περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο ενώ πρόσφατα ανατράπηκε ένα μηχανάκι που έπεσε σε μια από τις πολλές λακκούβες.
«Ζητάμε από το Δήμο να δει το πρόβλημα και να επέμβει. Δεν μπορεί αυτοί οι δρόμοι να παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα» δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Από τη μεριά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ξανθουδάκης στον οποίο θέσαμε το ζήτημα, μας είπε πως αυτή τη στιγμή η εργολαβία που «τρέχει» ο Δήμος για την επιδιόρθωση πεζοδρομίων είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να συμπεριλάβει τους συγκεκριμένους δρόμους κάτι που όμως θα μπορεί να γίνει σε μια από τις επόμενες εργολαβίες. Για την ώρα, σημείωσε πως, συνεργείο του Δήμου θα μπορούσε να παρέμβει για να κάποιες εργασίες ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο τμήμα αυτό της Σπλάντζιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου