Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Λακκούβες παντού στα Χανιά

Δοκιμάζουν την υπομονή οδηγών και πεζών 

Οπλισμένοι με υπομονή και απόλυτα σίγουροι για την αξιοπιστία των αναρτήσεων των οχημάτων τους πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται σε γειτονιές, συνοικίες και περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων.
Δεκάδες, μικρές ή μεγαλύτερες λακκούβες κάνουν την κίνηση κάτι παραπάνω επικίνδυνη. Οι περισσότερες “προϊόν” εργασιών για αποχέτευση, ύδρευση-άρδευσης, τηλεπικοινωνίες, που ολοκληρώθηκαν αλλά η κάλυψη της φθοράς…αναμένει, ή καλύπτεται με τα γνωστά πρόχειρα μπαλώματα, δημιουργώντας μεγαλύτερο κίνδυνο στους δικυκλιστές.
Μια ενδεικτική καταγραφή του απαράδεκτου οδικού δικτύου της πόλης κάνουμε σήμερα, καθώς χωρίς υπερβολή δεν πρέπει να υπάρχει ένας δρόμος της πόλης που να μην παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα.
Aκρωτηρίου

Διαβρωμένο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του, αρκετές μικρές και μεγαλύτερες λακούβες και όλα αυτά πάνω στη μεγάλη στροφή στον «Πύργο» της Χαλέπας.
Αγ. Ιωάννης

Πολύ επικίνδυνη, βαθιά λακκούβα στην οδό Ι. Δημακόπουλου στον Αγ. Ιωάννη. Ειδικά για μηχανάκια και ποδήλατα. Ανάλογα διαβρωμένο σε διάφορα σημεία το οδόστρωμα στην ίδια περιοχή.
Χρυσοπηγή

Το έργο ολοκληρώθηκε αλλά η άσφαλτος…ακόμα περιμένει. Επικίνδυνο σημείο μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο της Χρυσοπηγής απ’ όπου καθημερινά περνάνε, σταματούν και σταθμεύουν εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Κόκκινο Μετόχι

Ένα από τα παλιά απομεινάρια εργασιών. Ο δρόμος σκάφτηκε, η τρύπα καλύφθηκε με χώμα αλλά η κίνηση των οχημάτων και των δικύκλων πόσο ασφαλή είναι;
Γαλατάς

Γωνία Ελ. Σκοπευτών και Γερογιάννηδων. Αν ο οδηγός ξεγελαστεί από το νερό και βάλει το αυτοκίνητο του στις λακκούβες, δύσκολα θα…φύγει χωρίς κάποιο πρόβλημα στις αναρτήσεις του!
Aγ. Απόστολοι

Πολλές μικρές λακκούβες στο δρόμο που οδηγεί από το Καλαμάκι στους Αγ. Απόστολους, αλλά και στη γύρω περιοχή. Προφανώς δεν δημιουργήθηκαν σκοπίμως για τους φίλους των…mountain bike.
Αμπεριά

Μια χαρτόκουτα (!) προειδοποιεί τον οδηγό για την επικινδυνότητα του οδοστρώματος μπροστά στο Λύκειο της Αμπεριάς στην Εμ. Μουντάκη.
ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ
Αποκατάσταση πλακόστρωτου


Στην αποκατάσταση του πλακόστρωτου στο Ενετικό Λιμάνι στην Ακτή Ενώσεως σε ένα μεγάλο τμήμα της από το Νεώριο Moro μέχρι την οδό Σαρπηδώνος (Δύο Λουξ) προχωράει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Στα πλαίσια εργολαβίας βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση του πλακόστρωτου, το οποίο έχει φθαρεί σημαντικά από τη χρήση καθώς έχει πάρα πολλά χρόνια να συντηρηθεί σωστά.
«Η εργολαβία προβλέπει την αποκατάσταση του πλακόστρωτου και αρμοκόλληση στα σημεία που έχουν ξεκολλήσει οι πλάκες» ανάφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης.
Το αποτέλεσμα των εργασιών πάντως έχει ήδη φανεί καθώς το τμήμα αυτό του παραλιακού μετώπου που ήταν πολύ δύσκολο να περπατηθεί αλλά και να περάσει καροτσάκι πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως και η κίνηση των πεζών γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου