Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τα Χανιά

σεισμοςΤο μικρό εστιακό βάθος (σχεδόν επιφανειακό) ήταν η αιτία που οι δύο μικροί σεισμοί το πρωί τη Κυριακής έγιναν τόσο αντιληπτοί στην πόλη των Χανίων.
Αυτό σημείωσε ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φ. Βαλλιανάτος το εργαστήριο του οποίου παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο ο σεισμός έγινε αντιληπτός σε ορισμένα σημεία της πόλης των Χανίων και των περιαστικών περιοχών και αυτό έχει να κάνει με τα εδάφη της κάθε περιοχής αλλά και με το ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν πολύ κοντά στην επιφάνεια
Σύμφωνα με την “αυτόματη λύση” του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Χανίων, η σεισμική δόνηση, που χαρακτηρίζεται ασθενής, εκδηλώθηκε στις 11.22 και είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε κοντά στο Βαρύπετρο και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή της Μονής Μεταμορφώσεως με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Σεισμολόγοι με τους οποίους επικοινώνησαν νωρίτερα τα “Χ.Ν.” εξήγησαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός γιατί το επίκεντρό του ήταν στη στεριά, περίπου 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης των Χανίων.
ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ
Ακολούθησε, στις 11.38 το πρωί δεύτερος, μικρότερος σε ένταση, σεισμός στην ίδια ακριβώς περιοχή.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο δεύτερος σεισμός, που έγινε αισθητός επίσης στην στεριά, είχε μέγεθος 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Δείτε πως κατέγραψε την ένταση του σεισμού των 3.1 Ρίχτερ αλλά και δύο ακόμη μικρότερους μετασεισμούς, ο σταθμός του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στον Βάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου