Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΝΕΡΟ
?Πάντρεμα? Tέχνης - τοπικών προϊόντων
Δημοσιεύθηκε στις: 28-02-2012

Ενα ξεχωριστό πάντρεμα σύγχρονης Τέχνης και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι Καθαρής Δευτέρας στο 'Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον' στο Δρομόνερο.
Στο πλαίσιο του 3ου Συμπόσιου Τέχνης και Πολιτισμού παρουσιάσθηκαν τοπικά προϊόντα της περιοχής σε συνδυασμό με έργα Τέχνης. Η όλη έκθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολύ κόσμου που βρέθηκε στον χώρο προκειμένου να ακούσει τις ομιλίες από τους ειδικούς, να θαυμάσει τα έργα Τέχνης και να γευτεί τα τοπικά προϊόντα.
Για μια "πολύ συγκινητική προσπάθεια" μίλησε η διαιτολόγος και διατροφολόγος κα Γεωργία Πετράκη επισημαίνοντας πως: "Είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση ντόπιων, μη επεξεργασμένων τροφίμων, που αν είναι βιολογικά είναι ακόμα καλύτερα. Είναι ευκαιρία τώρα να δούμε την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, να στηρίξουμε τους ντόπιους καλλιεργητές, τις ντόπιες βιοτεχνίες. Θέλουμε εποχιακά, θέλουμε ντόπια, επιλέγουμε Κρητικά."
Από τη μεριά του ο οικονομολόγος κ. Κώστας Σταυρουλάκης μίλησε για τις προοπτικές της αγροτικής επιχειρηματικότητας τονίζοντας "την ανάγκη για μια νέα οπτική στην επιχειρηματικότητα του αγρότη" η οποία θα προσελκύσει και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Αναλύοντας το σκεπτικό της όλης εκδήλωσης ο επιμελητής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κ. Ιωάννης Αρχοντάκης υπογράμμισε πως "θέλουμε, ξανά, να ανακαλύψουμε τα προϊόντα μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να έχουν καλύτερη οικονομική προοπτική.
Τα προϊόντα μας είναι τόσο εξαιρετικά που θα μπορούσαν να σταθούν σε οποιοδήποτε εμπορικό ράφι εντός και εκτός Ελλάδας. Θα θέλαμε να δώσουμε μια κατεύθυνση στους φίλους μας τους παραγωγούς έτσι ώστε το οικονομικό τους μέλλον να βασιστεί είτε στην τυποποιήση, είτε στη βιοκαλλιέργεια.
Στηρίζοντας τα προϊόντα του τόπου μας, βοηθάμε την οικονομία μας, την Ελλάδα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αγοράζοντας ελληνικά και πολύ περισσότερο τοπικά προϊόντα, ενισχύουμε τον γείτονα μας, τον συγχωριανό μας".
Ακολούθησε προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και κρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου