Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Εγρήγορση για τους άπορους
Δημοσιεύθηκε στις: 06-02-2012

Προετοιμασία για μοίρασμα 100.000 μερίδων φαγητού κάνει για τη χρονιά που διανύουμε το Συσσίτιο της Σπλάντζιας καθώς διαπιστώνεται σημαντική αύξηση όσων καταφεύγουν στα συσσίτια για τα βασικά είδη ανάγκης.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων ο πρόεδρος, κ. Μανώλης Καλλιγέρης, επεσήμανε πως 'για τη χρονιά που πέρασε, με βάση τα στοιχεία, μοιράστηκαν 80.000 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας', ενώ για το διάστημα των εορτών Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά δόθηκαν 500 τσάντες με τρόφιμα βάρους 20 kg περίπου σε οικογένειες και άλλες 500 με λιγότερα σε μεμονωμένους.
'Για το 2012 υπολογίζουμε ότι θα απαιτηθούν 100.000 μερίδες φαγητού και κάνουμε προσπάθειες, σε συνεργασία με όλους όσοι μας στηρίζουν, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε', ανέφερε ο πρόεδρος των συσσιτίων.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η καλή λειτουργία μέχρι σήμερα της προσπάθειας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στήριξη των Χανιωτών.
'Είχαμε και έχουμε τη στήριξη των απλών πολιτών, εργαζομένων, επαγγελματιών, επιχειρήσεων της πόλης, χάρη στους οποίους καταφέραμε να προσφέρουμε ό,τι προσφέραμε. Γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε από καρδιάς', τόνισε ο κ. Καλλιγέρης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του οδοντιατρείου των συσσιτίων από εθελοντές οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες, για τη χρονιά που πέρασε, έγιναν 167 απλά σφραγίσματα, 71 απονευρώσεις, 164 εξαγωγές, 12 προσθετικές, 15 ανασυστάσεις με καρφίδα, 55 άλλες εργασίες και σε 13 συμπολίτες τοποθετήθηκαν οδοντοστοιχίες άνω και κάτω. Ενώ στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου απασχολούνται δεκάδες παιδιά της συνοικίας με μαθήματα Πληροφορικής και με παιχνίδια υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας.
'Ο Σύλλογός μας βοηθά όσους απευθύνονται σε μας χωρίς να ρωτά θρησκεία, φυλή, πατρίδα, πολιτικά φρονήματα, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Ο Θεός είναι ένας για όλους. Οπως γνωρίζετε η φιλανθρωπία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης και έχει σκοπό να αφυπνίσει μέσα σε κάθε άνθρωπο την υγιή ανάγκη της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, απαλλαγμένη από κάθε φόβο και ατομικό συμφέρον. Ολα αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο απλά και αυθόρμητα όσο η ζωή, όταν ανεμπόδιστα κυλάει μέσα μας η αγάπη για τον πλησίον. Η φιλανθρωπία είναι ανώτερη, προορισμένη να αποκαταστήσει ό,τι ωραιότερο έχει να δείξει ο άνθρωπος για τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Λυπούμαστε πολύ για τον πόλεμο που κάνουν στα συσσίτια της Σπλάντζιας ορισμένοι κύκλοι', τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου