Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Κατάληψη για τοποθέτηση καθηγητή Γραφιστικής
Δημοσιεύθηκε στις: 08-02-2012

Τον κίνδυνο να χάσουν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αντιμετωπίζουν οι μαθητές του τμήματος Γραφιστικής του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου. Και αυτό γιατί από τον περασμένο Σεπτέμβριο ελάχιστα μαθήματα έχουν γίνει καθώς δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για το συγκεκριμένο μάθημα.
Χθες το πρωί οι μαθητές προχώρησαν σε κινητοποίηση στον χώρο του σχολείου τους στο Ακρωτήρι με το αίτημα άμεσα να καλυφθεί η θέση του καθηγητή Γραφιστικής. Παράλληλα, επανέλαβαν το αίτημά τους προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ απευθύνθηκαν και στον Δήμο Χανίων.
«Εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε καθηγητή Γραφιστικής και μας πηγαίνουν από εβδομάδα σε εβδομάδα ότι θα έλθει, θα τοποθετηθεί, θα διοριστεί. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσπάθησε να βοηθήσει μας έφερε μια καθηγήτρια που όμως πήρε άδεια γιατί ήταν έγκυος δύο μηνών, μετά τοποθέτησαν άλλες δύο καθηγήτριες που όμως επειδή ήταν εκτός Κρήτης δεν δέχθηκαν τον διορισμό γιατί τα έξοδα να έρθουν ήταν μεγάλα. Η ουσία είναι ότι το μάθημα δεν γίνεται και τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά», ανέφερε ο μαθητής Νίκος Μπαντουράκης.
«Το σχολείο, οι καθηγητές μας και ο διευθυντής μας ο κ. Ανδρεαδάκης είναι μαζί μας, μας στηρίζει έμπρακτα και κάνει ό,τι μπορεί για να δοθεί λύση. Το ίδιο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά δεν έχουμε τη στήριξη από τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας», τόνισε ο μαθητής Νίκος Φραγκούλης, ο οποίος απευθύνθηκε και στον δήμαρχο Χανίων.
«Η γραμματεία του μας είπε ότι θα έχουμε καθηγητή από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά το θέμα είναι ότι εδώ και τόσο καιρό μας πηγαίνουν από εβδομάδα σε εβδομάδα», ανάφερε ο μαθητής.
Έντονα προβληματισμένη και η μαθήτρια του τμήματος Γραφιστικής Κωνσταντίνα Πηλιούρη. «Ανησυχούμε έντονα ότι δεν θα βγει η ύλη και δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε Πανελλήνιες Εξετάσεις», τονίζει συμπληρώνοντας πως «το σχολείο μας κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες. Μας κάνουν το μάθημα εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων αλλά αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται να έχουμε ολοκληρώσει την ύλη για να συμμετέχουμε στις εξετάσεις. Είμαστε 25 παιδιά και δεν ξέρουμε πραγματικά τι να κάνουμε».
Οι μαθητές ζητούν να δοθεί άμεση λύση από το Υπουργείο και να τοποθετηθεί γρήγορα καθηγητής Γραφιστικής προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά τους.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι συντάσσοντα με το αίτημα να λειτουργήσει στην Κρήτη Εξεταστικό Κέντρο για τους εξεταζόμενους στις Πανελλήνιες με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία καθώς, για δεύτερη χρονιά φέτος, είναι αναγκασμένοι να πάνε στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου