Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΑΡΑΤΣΟ
Εμπρησμός σε σχολείο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 13-02-2012

Μέτρα προστασίας της σχολικής περιουσίας, μετά την προσπάθεια εμπρησμού (!) του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας στον Δαράτσο προχθές τα ξημερώματα, παίρνει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρωτοφανές περιστατικό έχει θορυβήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία.
Προχθές τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια αίθουσας του Γυμνασίου, έριξαν μέσα βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Την πυρκαγιά αντιλήφθηκαν, ευτυχώς, έγκαιρα κάτοικοι της περιοχής που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, η οποία κατέφτασε άμεσα με δύο οχήματα και τέσσερις άντρες που γρήγορα την έσβησαν αποτρέποντας την επέκτασή της. Η πυρκαγιά έκαψε σχολικό υλικό (καρέκλες, θρανία και βιβλία).
'Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση σε μια τέτοια ενέργεια. Ελπίζω να μην ξαναγίνει', τόνισε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, κ. Χαράλαμπος Βογιατζόγλου.
Κληθείς από τα 'Χ.Ν.' να σχολιάσει τις διαδοχικές διαρρήξεις σε σχολικά συγκροτήματα και τις φθορές στη δημόσια περιουσία, ο κ. Βογιατζόγλου υπογράμμισε πως 'είναι θλιβερό το φαινόμενο να έχουμε με τέτοια συχνότητα δολιοφθορές και κλοπές στα σχολεία των Χανίων. Αυτοί που διαπράτουν αυτό το έγκλημα στερούν με την πράξη τους εκπαιδευτικό υλικό από τους μαθητές. Είναι σαν να κλέβουν ένα παιδί. Είμαι βέβαιος ότι η Αστυνομία θα τους συλλάβει, ώστε να υποστούν τις συνέπειες'. Στο πλαίσιο αυτό ήδη η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας έχει δρομολογήσει μια σειρά από μέτρα:
'• Κατ’ αρχήν έχουμε ξεκινήσει και τοποθετούμε κάγκελα σε ευαίσθητους χώρους σχολείων, όπου υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό αξίας.
• Προχωράμε σε τοποθέτηση συναγερμών στα σχολικά κτήρια που δεν διαθέτουν.
• Ενισχύουμε τον ηλεκτροφωτισμό των σχολείων ώστε να φωτίζονται.
• Θέλουμε τη συνεργασία του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να κτυπάει ο συναγερμός στο σχολείο μιας γειτονιάς και να γίνεται μια κλοπή και να μην υπάρχει κάποια μαρτυρία από κάποιον γείτονα'.
Ο κ. Βογιατζόγλου υπογραμμίζει την ανάγκη της συνεργασίας με καθηγητές, διευθυντές και γονείς. 'Το πρόβλημα μας απασχολεί πολύ έντονα γιατί σημαίνει μεγάλο κόστος. Θα πάρουμε όποια μέτρα μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας προκειμένου να προστατεύσουμε τη σχολική περιουσία', καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου