Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Βελτίωση δρόμου
Δημοσιεύθηκε στις: 02-02-2012

Την ένταξη του έργου βελτίωσης του δημοτικού δρόμου Κοτσιανά - Περβολάκια, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο Δήμος Κισάμου.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. της Περιφέρειας Κρήτης και αφορά έναν οδικό άξονα που για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος και σήμερα παρουσιάζει άθλια εικόνα.
'Το έργο αυτό ήταν από τους βασικότερους στόχους του Δήμου Μηθύμνης την προηγούμενη τετραετία, όταν και ανατέθηκαν και ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες μετά και από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δρόμος Κοτσιανά - Χαραυγή - Περβολάκια εξυπηρετεί περίπου τις μισές Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Μηθύμνης και αποτελούσε στόχο όλων των πρώην Δημοτικών Αρχών και πάγιο αίτημα των κατοίκων', ανέφερε ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Συνολικά το μήκος του είναι 3.500 μ. και προβλέπεται η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα μέσου πλάτους 6,5 μ. με δύο πλήρεις λωρίδες κυκλοφορίας και επενδεδυμένη τάφρο. Επίσης, θα βελτιωθεί η επικίνδυνη γέφυρα στα Περβολάκια και θα γίνουν τοίχοι αντιστήριξης όπου χρειάζεται για να έχουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο.
'Επόμενο στάδιο είναι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη κατασκευή του έργου, με την υποστήριξη τόσο των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Φαλελιανών και Περβολακίων, όσο και του δημοτικού συμβούλου κ. Παρτσαλάκη, που κατάγεται από την περιοχή και συνεργαζόμαστε για το έργο αυτό τα τελευταία χρόνια. Σημαντική θα είναι και η συνεργασία των ιδιοκτητών των ακινήτων που είναι όμορα με τον δρόμο', τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως ωριμότητα έχουν άλλοι δύο σημαντικοί δρόμοι στην περιοχή της Μήθυμνας. Πρόκειται για:
• Το τμήμα Χαραυγή - Χαιρεθιανά, μήκους 1,5 χλμ.
• Το τμήμα από Αγία Τριάδα Καλουδιανών προς Ποταμίδα - Δερμιτζιανά - Μάκρωνα, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
Οι δρόμοι αυτοί είναι μικρότερου διαθέσιμου πλάτους, αλλά πολύ σημαντικοί και θα επιδιωχθεί η ένταξή τους σε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του πρώην Δήμου Μηθύμνης και των τοπικών προέδρων της περιοχής, τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, τους Χανιώτες αντιπεριφερειάρχες Καλογερή και Βουλγαράκη καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή του Π.Ε.Π. Κρήτης, που έκαναν δεκτή την πρόταση που υποβλήθηκε, τους μελετητές του έργου και τους μηχανικούς του Δήμου και της Τ.Υ.Δ.Κ. για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν.
Το έργο έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης από την υπογραφή του αναδόχου τους 33 μήνες.

Οι εργασίες
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
• Χωματουργικά.
• Τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων που περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου κιβωτοειδούς οχετού, κατασκευή 4 σωληνωτών αγωγών, κατασκευή επενδυμένων τάφρων, σωλήνες διέλευσης δικτύων.
• Τείχη αντιστήριξης.
• Οδοστρωσία.
• Σήμανση αποτελούμενη από 6 πληροφοριακές και 14 ρυθμιστικές πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου