Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥ
Σκηνές γουέστερν σε Αλικιανό και Νέα Ρούματα
Δημοσιεύθηκε στις: 06-02-2012

Ολονύχτιο θρίλερ σε Αλικιανό και στα χωριά του τέως Δήμου Μουσούρων για τη σύλληψη ενός 53χρονου, που με κυνηγετικό όπλο είχε τραυματίσει νωρίτερα επτά άτομα και μέχρι αργά χθες το βράδυ αναζητείτο από την Αστυνομία.
Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6.30 το βράδυ όταν ο 53χρονος Ν.Φ., γνωστός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των 'Χ.Ν.' σε κατάσταση έντονης μέθης, οπλισμένος με μια καραμπίνα άρχισε να πυροβολεί αρχικά σε βάρος οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του Αλικιανού. Ο 53χρονος έγινε αντιληπτός από διερχόμενους να γεμίζει την καραμπίνα του με φυσέκια και να ανοίγει πυρ. Από τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου τραυματίσθηκαν 3 πολίτες -ευτυχώς ελαφρά- και προκλήθηκαν μικροζημιές σε δύο οχήματα. Ο δράστης δεν δίστασε να πυροβολήσει και σε βάρος των δύο αστυνομικών του Τμήματος Αλικιανού, που άκουσαν τους πυροβολισμούς και βγήκαν έξω, τραυματίζοντάς τους επίσης ελαφρά, με τον ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.
Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινήθηκε προς το χωριό του, τα Νέα Ρούματα. Φτάνοντας στο χωριό του άνοιξε, επίσης, πυρ σε βάρος συγχωριανών του τραυματίζοντας δύο εξ αυτών, έναν 50χρονο και έναν 60χρονο -τον δεύτερο πιο σοβαρά- χωρίς όμως να διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 53χρονος κατέληξε στο σπίτι του. Η Αστυνομία, άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών και της ΟΠΕΚ -που είχε ειδοποιηθεί- κατέφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο στις 8.45 περίπου, ωστόσο στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν στο σπίτι του και ότι είχε αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο Α.Τ. Αλικιανού έφτασε μετά τις 10 το βράδυ ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, κ. Παραβολιδάκης, για τον συντονισμό των ερευνών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν έως αργά το βράδυ στον Αλικιανό, όπου κλήθηκαν και συγγενείς του 53χρονου να καταθέσουν, αλλά και στα Ν. Ρούματα, ενώ περιπολίες γίνονταν σε όλα τα χωριά της περιοχής.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Στο άκουσμα της είδησης κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν. Ειδικά στα Νέα Ρούματα υπήρξε μεγάλη ανησυχία. Ιδιαίτερα κάποιοι κάτοικοι, με τους οποίους στο παρελθόν είχε λογομαχήσει, κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους. O αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για θέματα του Δήμου Μουσούρων κ. Μανώλης Σολιδάκης, δήλωσε ανήσυχος από την εξέλιξη των γεγονότων, εκφράζοντας την ελπίδα όλη η υπόθεση να τελειώσει γρήγορα και αναίμακτα.

«ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ»
«Κινoύμουν με το αγροτικό μου αυτοκίνητο και πίσω πήγαινε ο κουμπάρος μου. Κάποια στιγμή κοίταξα από τον καθρέπτη και είδα να 'μπαλοτάρει' τον κουμπάρο μου. Τα σκάγια βρήκαν τα μπιτόνια που είχε πίσω στην καρότσα του αυτοκινήτου του. Φοβηθήκαμε και φύγαμε μακριά», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας που, περνώντας από την περιοχή, τον είδε να βάζει τα φυσεκλίκια πάνω του και στη συνέχεια να πυροβολεί.
Αναφορικά με τους λόγους ο αυτόπτης μάρτυρας, που τύχαινε να τον γνωρίζει, ανέφερε πως «δεν είχε δείξει κάτι, ειδικά απέναντι στους χωριανούς του, δεν μας είχε δημιουργήσει προβλήματα. Τώρα, αν κάποιος του προκάλεσε κάτι ή αν είχε πιει και ξέσπασε δεν το ξέρω. Και χθες ήμουν μαζί του, ήπιαμε μαζί καφέ, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα».

Είχε πυροβολήσει τη Νομαρχία!
Στο παρελθόν -και συγκεκριμένα πριν από 15 χρόνια σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής- το ίδιο άτομο είχε ανοίξει πυρ πάλι με καραμπίνα προς το κτήριο της Νομαρχίας Χανίων, ενώ με χωματουργικό μηχάνημα που οδηγούσε είχε μπει μέσα σε κατάστημα με φωτογραφικά είδη στο κέντρο των Χανίων.
Πάντως, είναι απορίας άξιο πώς ο άνθρωπος αυτός με τα τόσα προβλήματα μπορούσε να έχει στην κατοχή του κυνηγετικά όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου