Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Συνάντηση με Σκανδαλίδη για τη λιμνοδεξαμενή Αγίων Θεοδώρων
Δημοσιεύθηκε στις: 02-02-2012

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου φορείς των Χανίων αναφορικά με το ζήτημα της επισκευής της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων.
Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του δημάρχου Κισάμου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, των βουλευτών, της Περιφέρειας κ.ά.
'Η συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Προφορικά έχουμε τη δέσμευση ότι η λιμνοδεξαμενή θα αποκατασταθεί', ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κισάμου, υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου, κ. Μουντάκης.
Η λιμνοδεξαμενή είχε υποστεί καθίζηση το περασμένο καλοκαίρι με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Εκτοτε έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς και την επαναλειτουργία της. 'Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε μία αστοχία, μία καταστροφή στη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων, μεσολάβησαν οι επισκέψεις ειδικών και οι δικές μας πιέσεις. Υπήρχε ένα καθολικό αίτημα από όλους τους φορείς και την κοινωνία των Εννιά Χωριών για άμεση επισκευή της λιμνοδεξαμενής. Περιμέναμε τα πορίσματα των επιτροπών και παραδόξως ενημερωθήκαμε ότι εκδόθηκε ένα πόρισμα από επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κατέληγε ότι δεν είναι συμφέρουσα η αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής. Το γεγονός αυτό το καταδικάζουμε ως απαράδεκτο και για τον τρόπο που εκδόθηκε η απόφαση και για το ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στον Δήμο Κισάμου ούτε στην Περιφέρεια Κρήτης. Το καταδικάζουμε γιατί δεν μπορεί ένα πόρισμα να εγκαταλείπει μία περιοχή ολόκληρη που έχει στηρίξει την ανάπτυξή της στις πρώιμες καλλιέργιες, στα θερμοκήπια', τόνισε ο κ. Μουντάκης, που στάθηκε ιδιαίτερα στο πόρισμα του κ. Μαρίνου, που ορίζει ότι η λιμνοδεξαμενή είναι επισκευάσιμη. Τέλος, ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις για τις λιμνοδεξαμενές Ελους και Χρυσοσκαλίτισσας. 'Δεν βγήκαμε να το ανακοινώσουμε από την Τρίτη που είχαμε την πληροφορία αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) που είχαμε την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η λιμνοδεξαμενή του Ελους ξεκινά εντός των επομένων ημερών. Μιλάμε για 600.000 κυβ. και συνολικό κόστος 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ εντός των επομένων ημερών υπογράφεται η μελέτη για την επισκευή της λιμνοδεξαμενής της Χρυσοσκαλίτισσας', σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου