Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ
Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Χανίων
Δημοσιεύθηκε στις: 04-02-2012

Σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, αντιδρώντας στις οριζόντιες περικοπές των μισθών τους και στη μη πληρωμή των εφημεριών τους από τον περασμένο Οκτώβριο!
Ωστόσο, για τη Δευτέρα και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, θα λειτουργήσουν τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ με καθημερινές Γενικές τους Συνελεύσεις θα αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους.
'Στη Γενική μας Συνέλευση αποφασίσαμε από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας και σε επαναλαμβανόμενες Γενικές Συνελεύσεις καθημερινά για να εκτιμούμε την κατάσταση έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης.
Τα αιτήματα των υπαλλήλων του Νοσοκομείου είναι:
• Να μας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα για το 2011. Μας οφείλουν από Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη και ένα μικρό υπόλοιπο του Αυγούστου. Πρόκειται για νυκτερινή εργασία σε αργίες. Παράλληλα, ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση της υπερωριακής απασχόλησης χωρίς περικοπές.
• Αμεση ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και στα ανθυγιεινά, όπως προβλέπεται για τους υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα.
• Αυξήσεις στους μισθούς μας, που έχουν φτάσει σε σημείο που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα βασικά.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις περικοπές στους μισθούς τους τελευταίους μήνες ο κ. Κωνσταντουλάκης δίνει μία σειρά από παραδείγματα:
• Ενας καινούργιος υπάλληλος Μέσης Εκπαίδευσης, που θα εργαστεί ως διοικητικός, ξεκινά με 425 ευρώ καθαρά στην τσέπη.
• Εργαζόμενος με 27 χρόνια στις Διοικητικές Υπηρεσίες παίρνει 900 ευρώ καθαρό μισθό.
• Νεοπροσληφθείσα νοσηλεύτρια παίρνει 502 ευρώ τον μήνα και περιμένει να δουλέψει Κυριακές και νύκτες για να πάρει κάτι παραπάνω από τις εφημερίες.
'Είναι ένα εντελώς άδικο μισθολόγιο που κόβει τα χρήματα που παίρνουμε οριζόντια. Οσο πιο χαμηλά στη βαθμίδα είσαι τόσο πιο μεγάλες περικοπές έχεις. Οι μόνοι που δεν έχουν περικοπές είναι οι προϊστάμενοι που έχουν θέσεις ευθύνης και παίρνουν μια ελάχιστη αύξηση. Ολοι οι άλλοι παίρνουν από 100 έως 400 ευρώ λιγότερα'.
Η επίσχεση εργασίας πρακτικά σημαίνει ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 'Για τη Δευτέρα είπαμε πως οι πολίτες που θα προσέλθουν στα Εξωτερικά Ιατρεία θα εξεταστούν και εμείς θα καταλάβουμε τον χώρο των εξεταστικών ιατρείων, ώστε να μην πληρώσουν, γιατί από τη στιγμή που οι κυβερνώντες δεν πληρώνουν ούτε εμάς, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει και ο κόσμος', κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ημερίδα ΩΡΛ
Ημερίδα με θέμα: 'Η ωτορινολαρυγγολογία σήμερα', οργανώνει η ΩΡΛ Εταιρείας Κρήτης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο ΠΑ.Γ.Ν.Η., στις 10 το πρωί.
Οι συζητήσεις έχουν ως θέματα: ΩΡΛ και εξειδικεύσεις, νέα δεδομένα στον καιρό της κρίσης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου