Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Όχι στην τσιμεντοποίηση

Των ΕΛΕΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
Μια τεράστια και πολυπληθή αγκαλιά προστασίας των Αγίων Αποστόλων σχημάτισαν χθες χιλιάδες Χανιώτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την προστασία της περιοχής, από όλους όσους την επιβουλεύονται και θέλουν να την τσιμεντοποιήσουν.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου Χανίων μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν περάσει από το χώρο πάνω από 8000 άτομα με την προσέλευση να συνεχίζεται ως αργά το απόγευμα.
Μετά τις 11 το πρωί το μποτιλιάρισμα ξεκινούσε από τον Κλαδισσό, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών προτίμησε να αφήσει τα οχήματα τους μακριά από το την πράσινη ζώνη των Αγ. Αποστόλων και να κατευθυνθεί σε αυτή με τα πόδια.
Σύμμαχος των Χανιωτών ο εξαιρετικά καλός καιρός που ευνόησε την μαζική παρουσία αλλά και το πλήθος των δράσεων που αναπτύχθηκαν, δράσεις συμβατές με το φυσικό περιβάλλον των Αγίων Αποστόλων. Το μήνυμα των πολιτών όπως τονίσθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ήταν ότι η περιοχή πρέπει να διατηρηθεί ως έχει πάση θυσία καθώς αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τους Κρητικούς, τους Χανιώτες και τους επισκέπτες του νησιού.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Στους κινδύνους που απειλούν την περιοχή και στους λόγους που αποφασίσθηκαν και έγιναν οι χθεσινές εκδηλώσεις αναφέρθηκε ο κ. Σκουλάκης στην ομιλία του. Πλαισιωμένος από αυτοδιοικητικούς από πολλές περιοχές του Νομού, τους συνεργάτες του αλλά και συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον κίνδυνο που απειλεί την περιοχή: "Στις 13 του Φλεβάρη, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, μετά απο αναβολές, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή κάποιων φερόμενων ιδιοκτητών 48 στρεμμάτων, με αίτημα την άρση της απαλλοτρίωσης του 1965, παρά το ότι είχαν τότε αποζημιωθεί. Ως αιτία της προσφυγής τους επικαλούνται τη μη πραγματοποίηση του σκοπού της απαλλοτρίωσης. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και υπάρχει συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Τ.Α. και του ΕΟΤ, με τη νομική συνδρομή του γνωστού νομικού συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Βγόντζα. Δυστυχώς η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αρνητική για παρόμοιες υποθέσεις. Το πιο σοβαρό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί φερόμενοι ως πρώην ιδιοκτήτες των υπόλοιπων 210 στρεμμάτων – των προερχόμενων εκ της απαλλοτρίωσης – οι οποίο ετοιμάζονται και αυτοί για προσφυγές ανάλογα με το αποτέλεσμα της ερχόμενης δίκης, τη Δευτέρα. Δεν απειλούμε κανέναν, και ασφαλώς τους προσφεύγοντες. Δεν εκβιάζουμε τη Δικαιοσύνη, ας έχουν όμως υπόψην τους ότι και οι κρίνοντες -κρίνονται. Δηλώνω, δε κατηγορηματικά ότι για όσο διάστημα θα είμαι Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου των Χανίων, θα κάνουμε ότι μπορούμε – και μπορούμε – φτάνει να είμαστε Όλοι μαζί όπως σήμερα, για να μην φύγει ούτε ένα μέτρο γης από την κυριότητα του Δήμου μας, από αυτόν τον ελεύθερο χώρο που ανήκει σε όλους τους Χανιώτες. Αυτός ο ευλογημένος τόπος το αξίζει. Ασπίδα μας είστε εσείς με τη μεγαλειώδη συμμετοχή και παρουσία σας στις σημερινές εκδηλώσεις του Δήμου μας. "
Παράλληλα τόνισε πως οι χθεσινές εκδηλώσεις στέλνουν μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι θα αποτελέσει αιτία έντονων λαϊκών αντιδράσεων, η προώθηση του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας προς εκποίηση για την αποπληρωμή των δανειστών μας. " Οι όποιοι επίδοξοι αγοραστές να γνωρίζουν ότι θα βρουν μπροστά τους αυτή την καθολική και δυναμική ανθρώπινη ασπίδα, πέραν του ότι ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής έχει κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, απο το 2005 και θα είναι φραγμός στους όποιους σχεδιασμούς τους" ανάφερε.
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στην ομιλία του ο κ. Σκουλάκης τόνισε τα δύο αιτήματα του προς τον Υπουργό Πολιτισμού:
Α) Να ψηφιστεί η διάταξη μεταβίβασης της κυριότητας των Αγίων Αποστόλων – αλλά και της πισίνας του πρ. Ξενία και των Τάφων των Βενιζέλων στο φυσικό τους ιδιοκτήτη και διαχειριστή – δηλαδή στο Δήμο Χανίων -Αυτό ζήτησε με την ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με ομόφωνη απόφαση της επίσης. Αυτή άλλωστε ήταν θέση της ΚΕΔΕ για όλες τις εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα: Να μεταβιβαστεί η κυριότητα στους Δήμους στα όρια των οποίων υπάγονται, γεγονός που ο Υπουργός Πολιτισμού αποδέχτηκε με δήλωση του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Β) Να ξεκαθαριστεί πριν τη ψήφιση του Ν/Σ γιατί μεταβιβάζονται 456 στρέμματα και όχι 583. Αναμένω απάντηση στην από 20/1/2012 επιστολή μου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και την Ε.Τ.Α.
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ
Δύο μηνύματα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας υπογράμμισε ο δήμαρχος:
Α) Να συνειδητοποιήσει ότι οι Άγιοι Απόστολοι είναι η «αυλή» του Δήμου μας, είναι ο πνεύμονας του Δήμου μας και των κατοίκων του και ότι ανάπτυξη και αξιοποίηση μιας περιοχής δεν είναι μόνο η «τσιμεντοποίηση».
Είναι και άλλα πράγματα: Είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις ψυχαγωγικές δράσεις όπως το κολύμπι – χειμώνα/καλοκαίρι, η ποδηλασία, η πεζοπορία και τόσα άλλα…
Β) Ο Δήμος Χανίων, με «όπλο» του την γιγάντια ανθρώπινη «ασπίδα» που σήμερα επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι προστατεύει τους Αγίους Αποστόλους, θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να παραμείνει η περιοχή αυτή Ελεύθερη, για κάθε πολίτη αυτού του τόπου, προχωρώντας ακόμα και σε τοπικό δημοψήφισμα – εφόσον χρειαστεί – για να αποτρέψουμε την «άλωση» αυτού του πάρκου ζωής. Aς το χωνέψουν κάπιοι που κάνουν σχέδια χωρίς εμάς.
ΟΡΑΜΑ
Αναφορικά με το όραμα για την περιοχήτ ων Αγίων Αποστόλων ο κ. Σκουλάκης μίλησε για " περιβαλλοντικό, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, στο οποίο θα φιλοξενούνται καθημερινά δράσεις άθλησης, αναψυχής, οικολογίας και πολιτισμού, όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα σήμερα, χωρίς «τσιμεντοποίηση». Αυτό θα προτείνουμε να θεσμοθετηθεί στη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που εκπονείται για το Δήμο Χανίων και ειδικά για την περιοχή της Νέας Κυδωνίας. Είναι αυτονόητο ότι εφόσον η κυριότητα περιέλθει οριστικά στο Δήμο μας, θα προχωρήσουμε με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην διαμόρφωση μελέτης ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά.|"
Ο Μ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης ο κ. Μανώλης Σταματάκης, ανέφερε: «Χανιά Ανοικτή Πολιτεία» τόνισε ότι: « ειναι γεγονός ότι οι Άγιοι Απόστολοι αποτελούν πνεύμονα πρασίνου όχι μόνο για την πόλη των Χανίων αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, είναι απαίτηση, γενικότερα του Χανιώτικου λαού να παραμείνει ως πνεύμονας πρασίνου, ιδιαίτερα στις καθημερινά δύσκολα διαμορφούμενες κοινωνικές συνθήκες, ώστε να μπορούν να περπατήσουν και να χαρούν αυτόν τον περιβαλλοντικό παράδεισο. Προσπαθήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τις μικρές δυνάμεις που είχε ο τότε δήμος Νέας Κυδωνίας, με την ηθική στήριξη του Δήμου Χανίων να παραμείνει ένας αξιοπρεπής χώρος για τον Χανιώτη που τον επισκέπτονταν.Σήμερα έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση είναι ακόμη πιο έντονη απαίτηση να συνεχίσει αυτός ο χώρος να ναι ελεύθερος και να βελτιωθεί με υποδομές προσβασιμότητας. Ευελπιστούμε ότι η σημερινή Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να θυμάται τους Αγ. Αποστόλους και μετά από αυτή την εκδήλωση. Και όχι να τους ξανα θυμηθούμε όταν αισθανθούμε πάλι την "αναπνοή του λύκου" στον σβέρκο μας» .
Ο Κ.ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ
"Οι Χανιώτες που παρευρίσκονται μαζί μας θέλουν και μπορούν να κρατήσουν αυτόν τον χώρο, χώρο πρασίνου, ανοικτό στην κοινωνία γιατί ανήκει στην κοινωνία και κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτόν τον χώρο, είτε να τον μοιράσει, είτε να τον διαλύσει" ανάφερε από μικροφώνου ο πρώην δήμαρχος και δημ. σύμβουλος κ. Κ. Βιρβιδάκης.
Ο Τ. ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του συνδυασμού των "Ενεργών Πολιτών" κ. Τ. Βάμβουκας σημείωσε πως "με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχουμε στην εκδήλωση που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και αποφάσισε το Δημοτικού Συμβούλιο Χανίων , διότι ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος της σημαντικής πρωτοβουλίας που πήραμε σαν δημοτική παράταξη τον Νοέμβριο του 2011, διοργανώνοντας σ αυτό το χώρο, ανάλογη εκδήλωση με τις δικές μας δυνάμεις, με στόχο να αναδείξουμε στους συμπολίτες μας, τον κίνδυνο που υπήρχε από την δικαστική διεκδίκηση μέρους της έκτασης, αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων που θα εξασφαλίσουν την παράσταση των πολιτών στο επικείμενο δικαστήριο, μέσω της Επιτροπή Αγώνα και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας. Και οι δύο αυτοί στόχοι θεωρούμε ότι εκπληρώθηκαν. Η υπεράσπιση αυτού του ζωτικού χώρου για όλους τους Χανιώτες από κάθε είδους επιβουλές , είναι σημαντική και πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους δημότες, ιδιαίτερα σήμερα που η έκταση θεωρείται φιλέτο για πώληση έναντι του χρέους . Η έκταση των Αγ. Αποστόλων πρέπει να εξακολουθήσει να είναι ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος και να παραχωρηθεί το σύνολο της έκτασης στον Δήμο Χανίων, ο οποίος πρέπει να φροντίσει για την καλή οργάνωσή του. "
Ο Ν. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
"Είμαστε όλοι εδώ για να δηλώσουμε ότι και σήμερα και αύριο και για πάντα, όποιος τολμήσει είτε εξουσία, είτε ιδιώτης να καταστρέψει τον πλούτο μας θα μας βρει αντιμέτωπους" τόνισε ο δημ. σύμβουλος κ. Νίκος Παπαντωνάκης, υπογραμμίζοντας την εδώ και χρονια προσπάθεια του Χανιώτικου λαού να αγωνιστεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής.
Χαιρετισμούς απήθυναν ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, επίτιμοι δημότες του Δήμου Χανίων που κάλεσαν από την πλευράς τους πολίτες να μπουν οι ίδιοι μπροστάρηδες στον αγώνα για την προστασία της περιοχής.

------------SE PLAISIO----------

Απίστευτη συμμετοχή!

ΒΕΑCH VOLLEY kai TRENAKI
Άλλοι επέλεξαν τα σπόρ άλλοι την περίηγηση με τρενάκι.



Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιοχή. Ειδικότερα καταγράψαμε μεταξύ άλλων:
• ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους τους περπατήματος που απόλαυσαν πολλές φορές με τα πόδια τις φυσικές ομορφιές, όπως επίσης και για τους ποδηλάτες. Όσοι πάλι επιθυμούσαν μια διαφορετική εμπειρία ανέβηκαν στα τρενάκια που είχαν δρομολογηθεί.
• ΑΝΑΨΥΧΗ: Δεκάδες ήταν οι οικογένειες που κάθησαν κάτω από τα πεύκα της περιοχής έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα φαγώσιμα.
• ΚΟΛΥΜΠΙ: Ο εξαιρετικός καιρός αποτέλεσε δέλεαρ για χειμερινούς και όχι μόνο κολυμβητές που απόλαυσαν το μπάνιο τους στα καθαρά νερά της περιοχής, τόσο στους 3 κόλπους όσο και στην παραλία προς το Καλαμάκι.
• ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Κυριολεκτικά χιλιάδες ήταν οι Χανιώτες που συμμετείχαν στις αθλητικές δράσεις. Είτε παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε μικρά παιδιά στο γήπεδο της περιοχής, είτε συμμετέχοντας στα τουρνουά ποδηλασίας, beach volley, στην ρακέτα, στον αγώνα δρόμου κα.
• ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Με θερμά χειροκροτήματα οι παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα, τα μουσικά συγκροτήματα σχολείων και την ορχήστρα "Οκτάβα" .
• ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ: Πάνω από 50 δέντρα φύτευσαν μαθητές σχολείων και παιδικών σταθμών της περιοχής σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.




.........................................ΓΚΑΛΟΠ.................................................

+ φωτο 1

« Πνεύμονας πρασίνου οι Αγ. Απόστολοι για τα Χανιά »

« Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε ώστε να μην γίνει αυτή η παγίδα που πάνε να στήσουν και να πάρουν με διάφορους τρόπους αυτά τα όμορφα μέρη (της περιοχής των Αγίων Αποστόλων) που ανήκουν στον Δήμο, στους πολίτες. Διότι αν συμβεί θα είναι η καταστροφή για την πόλη των Χανίων, δηλαδή αν όλος αυτός ο πνεύμονας πρασίνου φύγει από τους πολίτες και δεν μπορούν να έρθουν εδώ τα παιδιά, να παίξουν και να χαρούν, τα Χανιά θα εγκλωβιστούν μέσα στα στενά όρια τους. Κι αυτό δεν πρέπει να συμβεί με κανέναν τρόπο» ανέφερε ο κ. Κώστας

+φωτο 2

« Αρχή αγώνα για την προστασία του τόπου μας»

« Η παρουσία τόσου κόσμου σήμερα (σ.σ. χθες) στους Αγ. Απόστολους είναι μια αρχή για να αγωνιστούμε όλοι μαζί- ανεξαρτήτως ποιοι θα είναι οι μπροστάρηδες- για να μην μας πάρουν τους τόπους μας που έχουμε δημιουργήσει με τόσους κόπους μας όλα αυτά τα χρόνια»επεσήμανε ο κ. Μανώλης.

+ 3

«Δεν γίνεται όλα να τα κάνουμε οικόπεδα και τσιμέντο»

«Είμαστε εκπαιδευτικοί από την Θεσαλονίκη που δουλεύουμε στα Χανιά, και ενημερωθήκαμε για την εκδήλωση μέσω της Β/θμιας εκπαίδευσης. Είναι δύο χρόνια που βρισκόμαστε στην πόλη και πραγματικά είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος όπως οι Άγιοι Απόστολοι να χαθεί. Καθημερινά ερχόμαστε στην περιοχή και σήμερα (σ.σ χθες) δεν περιμέναμε να είναι τόσος κόσμος, είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε μποτιλιάρισμα στους δρόμους από την μεγάλη συμμετοχή. Μπράβο στα Χανιά γιατί τέτοιες αντιδράσεις είναι αναγκαίο να υπάρχουν.Δεν γίνεται όλα να τα κάνουμε οικόπεδα και τσιμέντο. Μια τέτοια περιοχή είναι μια διέξοδος, ανάσα πρασίνου για τους πολίτες, για τα παδιά, για δραστηριότητες με ποδήλατο, για μια βόλτα με τα σκυλιά κ.α» τόνισε ο Αστέριος.


+ φωτο 4

« Ο χώρος των Αγ. Αποστόλων πρέπει να παραμείνει δημόσιος για όλους»

«Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό τον χώρο πρασίνου έτσι ώστε περισσότεροι πολίτες να μπορούν να τoν επισκέπτονται ελεύθερα, να αθλούνται, να γυμνάζονται και να μην αισθάνονται εγλωβισμένοι. Είναι σημαντικό αυτός ο χώρος να παραμείνει δημόσιος για όλους, να οργανωθεί καλύτερα και να τον απολαμβάνουν Χανιώτες και επισκέπτες. Επίσης πρέπει να βρεθούν περισσότεροι δημόσιοι χώροι και όχι να υπάρχει μόνο ένας, που ακόμη και σε αυτόν να υπάρχει κίνδυνος να μας απαγορεύουν την πρόσβαση» υπογράμμισε η Γεωργία.


+ φώτο 5

«Οι Άγ. Απόστολοι να παραμείνουν στα χέρια των Χανιωτών» 

« Θα ήταν κρίμα να μην υποστηρίζαμε αυτή την προσπάθεια. Οι Άγιοι Απόστολοι πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Χανιωτών. Δεν ξέρω πόσο χαμένο είναι το "παιχνίδι" αλλά δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι εύκολα. Είναι μια περιοχή που ο καθένας μπορεί εύκολανα προσεγγίσει, να περπατήσει, να κάνει το μπάνιο του. Έτσι πρέπει να παραμείνει και να βελτιωθεί.Μακάρι να μπορούσε κάθε μέρα να ήμουν εδώ» ανέφερε η κ. Γιάννα.

+ φώτο 6

«Οι Αγ. Απόστολοι να είναι ελεύθεροι για όλους»

« Ειναι αναγκαίο, αυτός ο χώρος να παραμείνει ελεύθερος για όλους και να αναβαθμιστεί όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με την διοργανώση των κατάλληλων εκδηλώσεων, ειδικά για τα μικρά παιδιά.
Το φυσικό περιβάλλον ανήκει σε όλους» σημείωσε η κ. Βούλα.

+ φώτο 7

« Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν»

« Ερχόμαστε με τον γιο μου και την γυναίκα μου σχεδόν κάθε εβδομάδα στην περιοχή, γιατί είναι κατάλληλος χώρος για περίπατο, παιχνίδι κ.α Δεν ξέρω αν τα παιδιά των παιδιών μας θα μπορούν μια μέρα να παίζουν ελεύθερα εδώ, και η οικονομικο-κοινωνική κατάσταση δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, αφού ούτως ή άλλως μας κυβερνούνε άλλοι... Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Και η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση "λέει πολλά" » επεσήμανε ο Γιώργος, που είχε αγκαλιά τον μικρό γιο του Μύρωνα.

+ φωτο 8

«Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον»

« Έρχομαι στους Αγ. Αποστόλους γιατί εδώ μπορώ να κάνω ποδήλατο με τους φίλους μου. Μας αρέσει να αθλούμαστε και να είμαστε κοντά στην φύση. Γι΄ αυτό πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον. Θέλουμε όσο πιο πολύ έκταση γίνεται για να μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες» μας είπε ο μικρός Παύλος.

+ φωτο 9

« Εδώ μπορώ να κάνω ποδήλατο χωρίς να φοβάμαι τα αυτοκίνητα»

« Μου αρέσει αυτή η περιοχή για το φυσικό περιβάλλον, τα λουλούδια που έχει, γιατί μπορώ να κάνω ποδήλατο ελεύθερα χωρίς να φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος από αμάξια που θα με χτυπήσουν. Ερχόμαστε εδώ με το σχολείο μου και κάνουμε διάφορες δραστηριότητες, χτίζουμε μικρές καλύβες κ.α Αυτή η περιοχή είναι πιο ωραία να μείνει έτσι χωρίς ξενοδοχεία» ανάφερε η Τζοάννα.

+ φωτο 10


«Οι Άγ. Απόστολοι είναι από τα καλύτερα φιλέτα της Μεσογείου»

«Δεν είναι μόνο η σημερινή μέρα αλλά καθημερινά πρέπει να την επισκεπτόμαστε και να την προστατεύουμε. Προσωπικά γυμνάζομαι στο γήπεδο κάθε μέρα. Όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, το περπάτημα, το τρέξιμο, μικροί, μεγάλοι, γέροι πρέπει καθημερινά να δίνουμε το «παρών». Οι Άγ. Απόστολοι είναι από τα καλύτερα φιλέτα της Μεσογείου και πρέπει να παραμείνουν ανοικτά για τον κόσμο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η περιοχή να γίνει τσιμέντο. Εδώ έρχεται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από πέντε χιλιάδες κόσμου...»τόνισε ο Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου