Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟΝ ΣΚΙΝΕ
Ενημέρωση παραγωγών για λίπανση - κλάδεμα
Δημοσιεύθηκε στις: 01-02-2012

Λίπανση και κλάδεμα ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή ενημερωτική εσπερίδα στο 'Τσιράκειο' στον Σκινέ, που οργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Από τον γεωπόνο κ. Δημήτρη Σταθάκαη αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τις καλλιεργητικές μεθόδους της ελιάς, των εσπεριδοειδών, του αβοκάντο και του αμπελιού αλλά και το μέτρο 132 του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης που αφορά την επιδότηση των παραγωγών.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και σε στοιχεία από το Μ.Α.Ι.Χ. αναφορικά με τη λίπανση των καλλιεργειών σημειώνοντας πως δεν εντοπίζεται «υπερλίπανση της περιοχής» με εξαίρεση τον φώσφορο, ο οποίος υπάρχει σε μεγάλης ποσότητες στα πετρώματα. «Τα στοιχεία από το Μ.Α.Ι.Χ. δείχνουν ότι η περιοχή έχει έλλειψη ασβεστίου, υπάρχουν όξινα εδάφη και έλλειψη βαρίου. Κάνουμε συστάσεις στους παραγωγούς, πάντα ανάλογα με τα οικονομικά τους, γιατί η κατάσταση είναι χάλια για το πώς θα πρέπει να γίνει η καλή λίπανση. Ξεχωριστή σημασία δίνουμε στο κλάδεμα που είναι πολύ βασικό καθώς αν γίνει σωστά μπορεί να περιοριστεί η λίπανση».
Αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου θα επαναληφθεί η εσπερίδα για τους παραγωγούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου