Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ
Οικιακοί κάδοι στην παλιά πόλη
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 01-02-2012

Εντός των ημερών ξεκινάει η διάθεση των οικιακών κάδων στην παλιά πόλη από τη ΔΕΔΙΣΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Αυτό ανακοίνωσε στο χθεσινό Δ.Σ. της Διαδημοτικής επιχείρησης η πρόεδρός της κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από ένα τμήμα της παλιάς πόλης ανάμεσα στις οδούς Ποτιέ και Δασκαλογιάννη. Θα μοιραστούν τρεις κάδοι σε κάθε σπίτι. Πράσινοι για τα οργανικά απορρίμματα, κίτρινοι για το γυαλί, μπλε για τα ανακυκλώσιμα. Οι κάδοι θα απομακρύνονται από τα ειδικά αυτοκίνητα που έχει προμηθευτεί η ΔΕΔΙΣΑ γι’ αυτό τον λόγο και για τα οποία ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η σχετική αδειοδότηση.
«Έχει γίνει μια καταγραφή όλων των σπιτιών και των ανθρώπων που μένουν σε αυτά προκειμένου και να ενημερώσουμε τον κόσμο, να γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει και τα μηνύματα είναι θετικά», ανέφερε η κα Μυλωνάκη συμπληρώνοντας πως «μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, πιθανόν και αυτήν την
εβδομάδα ή την άλλη να ξεκινήσουμε το μοίρασμα των κάδων σε κάθε σπίτι».

ΟΦΕΙΛΕΣ
Αναφορικά με το ύψος τον οφειλών απέναντι στη ΔΕΔΙΣΑ από τους Δήμους - μετόχους της παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Αν δεν αποπληρωθεί άμεσα αυτό, τόνισε η κα Μυλωνάκη, η επιχείρηση θα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ειδικά οι οφειλές των Δήμων μόνο για το 2011 φτάνουν τα 840.000 ευρώ. Ο Δήμος Χανίων έχει πληρώσει το 93% των οφειλών του αλλά απομένει να δώσει άλλα 336.000 ευρώ, ο Δήμος Πλατανιά οφείλει 278.000 ευρώ, 85.550 ευρώ οφείλει ο Δ. Κισάμου, 103.000 ο Δήμος Αποκορώνου και 36.000 ο Δήμος Σφακίων.
Για το θέμα αυτό ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λευτέρης Κοπάσης ανέφερε στο Δ.Σ. πως «οι οφειλές είναι τεράστιες και ξέρουμε όλοι ότι μόλις περάσει ο μήνας η επιχείρηση έχει ανάγκη να πληρώνεται για να πληρώνει. Αν δεν βρεθεί λύση θα φτάσουμε στα περυσινά. Όλοι οι Δήμοι έχουν το μερίδιό τους σε αυτό και τους έχουμε στείλει και δύο έγγραφα για να τους ενημερώσουμε για τις οφειλές τους, ώστε να τακτοποιηθούν το γρηγορότερο δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου