Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ο.Α.ΔΥ.Κ.
Αισιοδοξία για εξόφληση οφειλών
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 06-12-2011

Δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για τον νέο γενικό διευθυντή του Ο.Α.ΔΥ.Κ. ο πρόεδρος του Οργανισμού, γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αθανάσιος Καρούντζος, κατά τη χθεσινή πρώτη παρουσίαση του Γιάννη Μπατζέλη στους εργαζομένους του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο κ. Καρούντζος εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 7 αντλιοστάσια των Χανίων για χρέη προς τη ΔΕΗ θα αντιμετωπιστεί εντός της εβδομάδας. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει εργασιακή εφεδρεία στον Οργανισμό, ενώ για το θέμα των μισθών τόνισε πως ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. θα ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο κάτι που σημαίνει ανάλογες μειώσεις.

• ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ: Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για τις πρόσφατες αιχμές σε βάρος του από τον βουλευτή Χανίων κ. Βαλυράκη ο κ. Καρούντζος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Αρκέστηκε, μιλώντας και στους εργαζομένους, να δηλώσει τη στήριξή του στον νέο γενικό διευθυντή.

• ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ: Για το θέμα του Ο.Α.ΔΥ.Κ. και του Ο.ΑΝ.Α.Κ. ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρόεδρος των Οργανισμών μίλησε για χρονοβόρες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν έως ότου γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση αυτή.

• ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ: Αναφορικά με τη μισθοδοσία τόνισε ότι πρώτα θα εξασφαλιστεί η πληρωμή των εργαζομένων (δώρο Χριστουγέννων κ.ά.) και στη συνέχεια θα εξοφληθούν οι οφειλές τους Ο.Α.ΔΥ.Κ. προς τρίτους.

• ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ: Για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, που ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης 7 αντλιοστασίων, ο γενικός διευθυντής ανέφερε πως πλέον η ΔΕΗ είναι μια ανεξάρτητη Α.Ε. και δεν δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις. Τόνισε πως γίνεται μια προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων, περίπου 300.000 ευρώ, εντός της εβδομάδας και άλλων 140.000 ευρώ μέσα σε 20 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα εξοφληθούν σε 4 μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα, σημείωσε πως για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Ο.Α.ΔΥ.Κ. εξετάζεται κάποια αντλιοστάσια να παραχωρηθούν σε Δήμους.
• ΧΡΕΗ ΔΗΜΩΝ: Για τα χρέη των Δήμων προς τον Ο.Α.ΔΥ.Κ., που αποτιμώνται σε πολλά εκατ. ευρώ, υπογράμμισε τη θέληση του Οργανισμού πλέον να είναι πιο πιεστικός στην είσπραξή τους και ανακοίνωσε πως υπήρξε συμφωνία με τη Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, για να αρχίσει να πληρώνει τις πολύ μεγάλες οφειλές της.

ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ - ΜΠΑΤΖΕΛΗΣ
Με θερμά λόγια για τον κ. Μ. Πατρελάκη, που για δύο χρόνια διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ., μίλησε ο κ. Καρούντζος, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του, ενώ ο κ. Πατρελάκης που επιστρέφει στη θέση του ως προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, δήλωσε πως θα είναι κοντά στον νέο γενικό διευθυντή σε ό,τι του ζητηθεί. Απευθυνόμενος στους εργαζομένους ο κ. Γιάννης Μπατζέλης ανέφερε πως «ήρθα για να προσφέρω, δεν ήρθα για το μηνιάτικο, έτσι και αλλιώς θα χάσω πολύ περισσότερα από τη δουλειά μου. Θέλω τη βοήθεια όλων σας».

Υβριδικό στο φράγμα Βαλσαμιώτη
Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην κατασκευή υβριδικού υδροηλεκτρικού έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο φράγμα Βαλσαμιώτη, κατά τα πρότυπα του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο, όπου πρόκειται να γίνει έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 50 ΜW, ανακοίνωσε ο κ. Καρούντζος. Σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο, πέρα από την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται ο Ο.Α.ΔΥ.Κ., θα έχει έσοδα περίπου 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με αποτέλεσμα να καλύψει τις ετήσιες δαπάνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου