Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Υπογραφές για τον Βιολογικό Γεωργιούπολης
Δημοσιεύθηκε στις: 10-12-2011

Την ένταξη στο ΠΕΠ Κρήτης, συμπληρωματικών αποχευτετικών δικτύων στην περιοχή του Αποκόρωνα, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Αποκορώνου για την κατασκευή του Βιολογικού Γεωργιούπολης, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης.
Στο αίτημα του δημάρχου κ. Γρ. Μαρκάκη για την ένταξη των συμπληρωματικών δικτύων στον οικισμό του Κουρνά και σε άλλες περιοχές του Δήμου, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε πως είναι θετικός στην ένταξή του στα ΠΕΠ της Περιφέρειας (ο βιολογικός εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον) αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "είναι υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο. Από τη στιγμη που υπάρχει ο βιολογικός καθαρισμός θα πρέπει να εντάξουμε και το υπόλοιπο κομμάτι και θα ενταχθεί. Είναι δέσμευση δική μου".
Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για δικαίωση του αγώνα "του Δήμου, του δημάρχου και παράλληλα και των βουλευτών μας που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή".
Ικανοποιημένος από την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Γρηγόρης Μαρκάκης, δήλωσε πως ο Δήμος θα παρακολουθεί το έργο απο κοντά και πως "θα φροντίσουμε να είμαστε αντάξιοί του γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, ιδιαίτερα σημαντικό για την περιβαλλοντική προστασία και την τουριστική αναβάθμιση του δήμου μας και όχι μόνο".

ΤΟ ΕΡΓΟ
Σημειώνεται πως το έργο που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 30 μήνες από την στιγμή της εγκατάστασης του εργολάβου, έχει προϋπολογισμό 17.255.500 και συνίσταται από τρία υποέργα
• Αγορά Γης, προϋπολογισμός: 155.500 €• Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, προϋπολογισμός: 6.800.000 €
• Αντλιοστάσια δίκτυα, προϋπολογισμός: 10.300.000 €
Από την Περιφέρεια επίσης δόθηκε νέα έγκριση δημοπράτησης, από την ΕΔΑ ΚΡΗΤΗΣ, για το έργο «Δημοτική οδός που ενώνει το Β.Α. τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Βάμου με την δημοτική οδό Ξεροστερνίου - Αλμυρίδας" προϋπολογισμού 1.900.000 ύστερα από την επικαιροποίηση της μελέτης σύμφωνα με τον νέο κανονισμό των στηθαίων ασφαλείας.
Η δημοπράτηση του έργου προγραμματίζεται τον Ιανουάριο του 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου