Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Είδη κυλικείου για άπορους μαθητές
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 29-12-2011

Πρωτοβουλία για να προσφερθούν είδη κυλικείου σε μαθητές που δεν είναι σε θέση να αγοράσουν κάτι από αυτά αναλαμβάνουν οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χανίων.
Ηδη διαπιστώνεται ότι, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών που εδώ και καιρό δεν είναι σε θέση να αγοράσει τίποτα από τα κυλικεία των σχολείων τους με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.
'Πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν παιδιά Δημοτικών Σχολείων που δεν είναι σε θέση να πάρουν από τα κυλικεία ούτε ένα κρουασάν και ότι δυστυχώς είναι πολλά τα παιδιά αυτά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες έμαθα ότι σε Δημοτικό Σχολείο των Χανίων υπάρχουν 4 παιδιά που εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν χρήματα να πάρουν κάτι από το κυλικείο', δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.
Εχοντας αυτές τις πληροφορίες η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και, όπως υπογραμμίζει ο κ. Κοτζαμιχάλης, υπάρχει θέληση ο Δήμος να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 'Επειδή εμείς ως Σχολική Επιτροπή διαχειριζόμαστε τα χρήματα από το «ενοίκιο» των κυλικείων, έχουμε σκοπό, όπου διαπιστώνεται πρόβλημα, να επεμβαίνουμε και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τον διευθυντη να μας υποδείξουν τα παιδιά που έχουν πρόβλημα και να αναλαμβάνουμε εμείς να πληρώνουμε τα κυλικεία, ώστε να δίνεται κάτι σε αυτά τα παιδιά'.
Οπως επισημαίνει ο κ. Κοτζαμιχάλης, η όποια παρέμβαση θα γίνεται διακριτικά, με απόλυτη προστασία των παιδιών.
Σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χαράλαμπος Βογιατζόγλου, σημειώνει πως δεν έχει διαπιστωθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο και σε Γυμνάσια και Λύκεια υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τίποτα από τα κυλικεία. Αν διαπιστωθεί κάποιο ζήτημα, ωστόσο, υπάρχει θέληση να γίνει κάτι ανάλογο με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό πάντως που διαπιστώνει ο κ. Βογιατζόγλου, με βάση τα στοιχεία που έχει, είναι η κατακόρυφη μείωση του τζίρου των κυλικείων, αφού αρκετοί μαθητές, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν ψωνίζουν.
Σημειώνεται ότι για το θέμα έχει ευαισθητοποιηθεί ήδη εδώ και καιρό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, ο πρόεδρος του οποίου, κ. Φώτης Ποντικάκης, είχε προτείνει την προσφορά στους μαθητές τοπικών, ποιοτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου