Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Νέα εμπλοκή;
Δημοσιεύθηκε στις: 02-12-2011

Νέα εμπλοκή σημειώνεται στο θέμα της κατασκευής του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Ακρωτήρι.
Το θέμα δεν συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο παρ' ότι υπήρξε αίτημα από κατοίκους της περιοχής και την αντιπολίτευση καθώς ο δήμαρχος Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης επισήμανε πως "αυτή τη στιγμή δεν είναι συμφέρον για τα Χανιά να το συζητήσουμε". Ωστόσο υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και ακούστηκαν απόψεις.
Οπως τονίστηκε, η ΔΕΗ άλλαξε τη χωροθέτηση του υποσταθμού 150 MW και κόστους 20 εκατ. ευρώ που θέλει να δημιουργήσει, προκαλώντας νέες αντιδράσεις από κατοίκους που ζητούν η Επιχείριση να φτιάξει τον υποσταθμό εντός του Ναυστάθμου ή εκτός του Ακρωτηρίου.
Ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με τους αντιδημάρχους και τους εκλεγμένους του Ακρωτηρίου θα επισκεφθεί τον χώρο και αν δεν βρεθεί λύση, θα πραγματοποιηθεί και πάλι συνάντηση του δημάρχου με τους εκλεγμένους του Ακρωτηρίου. "Αν", συνέχισε, "και από αυτή τη συνάντηση δεν καταλήξουμε κάπου, αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του για το αν θα γίνει η επένδυση αυτή των 20 εκατ. ευρώ, με όποιες συνέπειες όχι μόνο για τον Δήμο αλλά κυρίως για το Ακρωτήρι. Τότε το θέμα θα έλθει στο Δ.Σ.". Ο δήμαρχος επεσήμανε πως για το οικόπεδο που αρχικά είχε συμφωνηθεί να εγκατασταθεί ο υποσταθμός, υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες και "καμία επιχείριση δεν πάει να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει εξασφαλισμένο χώρο".
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Αρχοντάκης τόνισε ότι δικαιώθηκε η παράταξή του για τη στάση της γύρω από το θέμα και ζήτησε επιτακτικά να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ., ενώ ο κ. Κυνηγός επεσήμανε πως αποδεικνύεται πως η πιο ρεαλιστική λύση ήταν ο υποσταθμός να γίνει στον χώρο του Ναυστάθμου ή εκτός Aκρωτηρίου. Για απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ έκανε λόγο ο κ. Παπαδογιάννης, ενώ ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε πως πρέπει να εισακουστεί η τοπική κοινωνία του Ακρωτηρίου. Τέλος ο κ. Παπαντωνάκης μίλησε για εκβιαστική στάση της ΔΕΗ απέναντι στην περιοχή την ίδια ώρα που διακόπτει το ρεύμα στα αντλιοστάσια για οφειλές του ΟΑΔΥΚ απέναντί της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο δήμαρχος προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις αναφορικά με συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για θέματα του Δήμου:

•ΠΙΣΙΝΑ ΞΕΝΙΑ: Δόθηκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου το πράσινο φως για την παραχώρηση της χρήσης της πισίνας του Ξενία στον Δήμο Χανίων.

•ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Συναντήθηκε ο δήμαρχος Χανίων με τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ: Προχωρούν τα σχετικά προγράμματα, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το ΑΣΕΠ.

- ΕΡΓΑ: Επικαιροποιήθηκε το έργο του κόμβου Μουρνιών -Γογονή.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΕΠΑΠ
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα την επιχορήγηση του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ με το ποσό των 25.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου