Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Δεν έχουν τέλος οι διαρρήξεις
Δημοσιεύθηκε στις: 15-12-2011

Αποθρασύνονται οι κλέφτες, που δεν διστάζουν να «κτυπήσουν» καταστήματα και στο κέντρο της πόλης, παρότι οι κινήσεις τους καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης!
Χαρακτηριστική η περίπτωση του καταστήματος ηλεκτρικών «Σκορδυλάκη», που έπεσε θύμα διαρρήκτη χθες το πρωί. Παράλληλα, διάφοροι... «αετονύχηδες» εφαρμόζουν ταχυδακτυλουργικές μεθόδους προκειμένου να ξαφρίζουν σε χρόνο μηδέν τις εισπράξεις των καταστημάτων.
«Στις 6.35 το πρωί ειδοποιηθήκαμε με το σύστημα συναγερμού που μας ενημερώνει τηλεφωνικά για τη διάρρηξη του καταστήματός μας. Ηρθαμε εδώ και είδαμε τη βιτρίνα κατεβασμένη», αναφέρει ο κ. Χρήστος Σκορδυλάκης, εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος.
Οι ιδιοκτήτες αμέσως, πέρα από την αντικατάσταση της βιτρίνας, κοίταξαν και στο υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα παρακολούθησης. «Οπως είδαμε και στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες, ο δράστης ήταν μάλλον ένας. Πήγαινε πάνω - κάτω κοιτώντας τη βιτρίνα και κρατώντας μία τσάντα. Κάποια στιγμή πήρε έναν τσιμεντόλιθο και τον πέταξε στο τζάμι. Από την τρύπα που έγινε μπήκε μέσα πήρε πέντε λαπ τοπ και έφυγε. Η ζημιά που προκάλεσε ήταν μεγάλη. Τα λαπ τοπ κάνουν 3.500 ευρώ και στην τζαμαρία η αντικατάσταση τζαμιού και κάποιες επεμβάσεις που απαιτούνταν κόστισαν 10.000 ευρώ. Ηταν 12 χιλιοστά το πάχος του τζαμιού και απορώ που μπήκε και βγήκε ζωντανός και δεν σφάχτηκε. Ηταν μικροκαμωμένος και αδύνατος, δεν μπορούσε να μπει ο οποιοσδήποτε», ανέφερε ο κ. Χρήστος.
Τα στοιχεία του δράστη καταγράφηκαν από τις κάμερες και έχουν δοθεί στην Αστυνομία.
Οπως τονίζει ο κ. Σκορδυλάκης «μας έχουν κλέψει πάρα πολλές φορές. Περίπου μιλάμε για 60.000 ευρώ από διαρρήξεις, χώρια τις κλεψιές που γίνονται μέσα στο κατάστημα. Οι άνθρωποι έχουν αποθρασυνθεί. Οταν βλέπεις ότι μπαίνει μέσα ακάλυπτος, παρόλο που τον γράφει η κάμερα, τι να πεις;».

«ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ»
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση απατεώνα, τον οποίο επίσης έχουν καταγράψει οι κάμερες του καταστήματος «Σκορδυλάκη». «Ενας άντρας, μεσήλικας περίπου, καθωσπρέπει, με το πουκαμισάκι του, μπαίνει και λέει στην ταμία 'έχω 30 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, να σας τα δώσω να μου δώσετε το αντίστοιχο ποσό σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ;'. Δίνει, λοιπόν, στην κοπέλα 31 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και η κοπέλα που τα μετρά και είναι ευσυνείδητη του λέει ότι είναι 31 και όχι 30. Αυτός τα παίρνει πίσω και βγάζει το ένα και τις τα ξαναδίνει. Αυτός, όμως, κατά την κίνηση να τα πάρει και να βγάλει το ένα, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο έχει κρύψει τα μισά στη χούφτα του. Η κοπέλα που τα έχει μετρήσει λίγα δευτερόλεπτα πριν, όπως είναι φυσικό δεν τα ξαναμετρά. Του δίνει τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και αυτός φεύγει έχοντας κερδίσει ένα πολύ σημαντικό ποσό!», μας σημειώνει ο κ. Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου