Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Αισιοδοξία για το μέλλον
Δημοσιεύθηκε στις: 15-12-2011

Στην οικονομική κρίση και στην αντιμετώπισή της με βασικό εργαλείο την αγάπη, ήταν αφιερωμένο το 21ο επιμορφωτικό μετεκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών του Τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού.
Παράλληλα, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι «η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται, μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στη μείωση του ελλείμματος, ώστε να αποκατασταθεί ένα κλίμα σταθερότητας» και το 2012 να γίνει «έτος ανατροπής».
Η εκδήλωση πραγματοποίηθηκε στον χώρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης του Ε.Ε.Σ., γιατρός, κ. Γιάννης Σκαράκης, «στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, περί της οποίας πολύς ο λόγος, υπάρχει από κάπου ένα φως που να φωτίζει. Μόνο ένα. Η πανανθρώπινη αγάπη, διότι είναι ο δρόμος που φέρνει κοντά τους ανθρώπους στη σύγχρονη εποχή της ύφεσης».
Στα οικονομικά στοιχεία της κρίσης αναφέρθηκε ο ταμίας του Ερυθρού Σταυρού Χανίων και οικονομολόγος, κ. Στέλιος Καλαϊτζάκης, ο οποίος, αφού εξήγησε τους όρους που καθημερινά έχουν εισβάλει στη ζωή μας, π.χ. μνημόνιο, ελεγχόμενη πτώχευση, μεσοπρόθεσμο, κούρεμα χρέους, spread, στάθηκε στις αιτίες της κρίσης και στις δυνατότητες να δούμε διέξοδο από αυτή. Τόνισε χαρακτηριστικά για το τελευταίο πως «η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται, έστω και υπό πίεση στο κράτος (φορολογική νομοθεσία κ.λπ., η μείωση του κόστους εργασίας κ.λπ.), είναι παράγοντες που μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στη μείωση του ελλείμματος, ώστε να αποκατασταθεί ένα κλίμα σταθερότητας, που με τη σειρά του θα ανατρέψει την αρνητική ψυχολογία της αγοράς και θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής για την οικονομία (νέες δουλειές, υποχώρηση της ανεργίας, αύξηση εσόδων του κράτους). Ισως, λοιπόν, το 2012 να είναι έτος της μεγάλης ανατροπής».
«Πανανθρώπινη αγάπη: Ο δρόμος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στη δύσκολη εποχή μας» ήταν ο τίτλος του θέματος που μίλησε ο κ. Νίκος Μαραγκουδάκης, φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής, ακαδημαϊκός, που επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την «πολύχρονη και σημαντική προσφορά του Ε.Σ. με την οποία στήνονται γιοφύρια αγάπης και συναδέλφωσης σε παγκόσμια κλίμακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου