Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διαπιστώσεις Βαλυράκη
Δημοσιεύθηκε στις: 03-12-2011

«Συμφέροντα» εξ ανατολών, που θέλουν να κάνουν? Εφετείο τον Ο.Α.ΔΥ.Κ., στηλίτευσε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου από τα Χανιά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, διαπιστώνοντας «κοροϊδία» σε βάρος των Χανίων. Ο Χανιώτης βουλευτής σχολίασε το παρασκήνιο πίσω από τη συγχώνευση Ο.Α.ΔΥ.Κ. - Ο.ΑΝ.Α.Κ., αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι παράγοντες του Νομού Χανίων, απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις από το Ηράκλειο.
Παράλληλα, ο βουλευτής δήλωσε «παρών» και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν αυτή γίνει, εκφράζοντας και την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα ήταν καλό να ολοκληρώσει την τετραετία.
Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους ο κ. Βαλυράκης μίλησε για συμφέροντα που επιθυμούν να «βάλουν χέρι» στα υδάτινα αποθέματα των Χανίων. «Πρώτη φορά ακούτε ότι υπάρχουν συμφέροντα; Εμείς δεν πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας; Εφετείο θα κάνουμε τον Ο.Α.ΔΥ.Κ.; Το Ρέθυμνο θέλει τον δικό του διευθυντή, η Ανατολική Κρήτη και το Ηράκλειο θέλουν συγχώνευση με τον Ο.ΑΝ.Α.Κ. και δικό τους διευθυντή. Μα η τεχνογνωσία, η υποδομή βρίσκεται στα Χανιά, ο υπόγειος και ο επιφανειακός υδάτινος πλούτος είναι στα Χανιά. Τα κορόιδα είναι οι Χανιώτες;», ανέφερε ο βουλευτής.
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για τις κατηγορίες ότι κατάφερε να επιβάλει άνθρωπο της δική του επιρροής ως γενικό διευθυντή του Ο.Α.ΔΥ.Κ. (τον κ. Μπατζέλη), ο κ. Βαλυράκης απάντησε πως «δεν προωθώ κανένα, έχει γίνει ο διορισμός. Απαιτούσα επί δύο χρόνια Χανιώτη διευθυντή στον Ο.Α.ΔΥ.Κ. Δεν ζήτησα ποτέ πρόσωπο». Σε παρατήρησή μας ότι, όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και η νέα Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είχε γίνει λόγος για διορισμό του γενικού διευθυντή με βάση πτυχία, γνώσεις και ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον σημαντικοί Ελληνες επιστήμονες από το εξωτερικό, ο κ. Βαλυράκης απάντησε πως «η θέση του διοικητικού διευθυντή του Ο.Α.ΔΥ.Κ. είναι στα Χανιά, γιατί η δομή του ίδιου του Συμβουλίου δεν έχει Χανιώτη, πέρα από τον δήμαρχο του Πλατανιά. Φτιάχθηκε ένας Οργανισμός χωρίς να εκπροσωπούνται τα Χανιά; Ολοι είναι έξυπνοι και εμείς οι βλάκες: Υπάρχουν ενδιαφέροντα και από τα άλλα μέρη της Κρήτης να βάλουν χέρι στο υδάτινο δυναμικό ή να ακινητοποιήσουν τους θεσμούς και τις λειτουργίες εκείνες που θα αξιοποιήσουν αυτόν τον πολύ σημαντικό πόρο».
Αναφορικά με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που αφορούν τα Χανιά, ο κ. Βαλυράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «προχωρεί η επέκταση του αεροδρομίου, προωθείται η μελέτη σύνδεσης λιμανιού Σούδας και αεροδρομίου, έργα στο λιμάνι της Σούδας και στον Β.Ο.Α.Κ.» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εύρεση μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και την ανάγκη αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κίνηση του Δήμου Δραπετσώνας να φιλοξενήσει πίστα της F1, υπογραμμίζοντας πως αυτός πρέπει να είναι παράδειγμα και για τους φορείς των Χανίων.

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Στην ερώτηση των «Χ.Ν.» για τις ευθείες βολές σε βάρος του από πολίτες του Αποκόρωνα ότι επιθυμεί τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σφακίων και το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Αποκόρωνα, ο κ. Βαλυράκης ανέφερε πως είναι υπέρ «της συγχώνευσης των δύο Ειρηνοδικείων και να δώσουμε τη μάχη να διατηρήσουμε το ένα. Η τοποθεσία νομίζω ότι είναι καλύτερη στον Βάμο, αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, ποτέ δεν πολιτεύτηκα μικροπολιτικά, σε επίπεδο μικροπολιτικής ή πελατειακών σχέσεων. Ποτέ δεν κινήθηκα με βάση αυτή τη λογική. Οποιος λέει αυτά τα πράγματα έχει την ευθύνη των λόγων του και κρίνεται για τη σοβαρότητά του».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια μεγάλη επιτυχία ότι επιτέλους επιτυγχάνεται μια συνεννόηση, πολιτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε ο κ. Βαλυράκης και κάλεσε τους πολίτες «να δώσουμε εμπιστοσύνη στη νεά κυβέρνηση, να χαιρετήσουμε μια νέα περίοδο, όπου οι κυβερνήσεις θα είναι ευρύτερων συνεργασιών, συναινέσεων». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αυτός που είχε αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της χούντας νομιμοποιεί μια κυβέρνηση «που έρχεται να νομιμοποιήσει τους νοσταλγούς του Παττακού και τον εκπρόσωπο του Λεπέν» και πώς κάτι τέτοιο «είναι δημοκρατική κατάκτηση», ο κ. Βαλυράκης απάντησε πως «στις Δημοκρατίες και κατά το Σύνταγμά μας κυρίαρχος είναι ο λαός. Ολα τα κομματα που είναι στη Βουλή και που αποδέχονται τη δημοκρατική - κοινοβουλευτική τάξη δεν είναι κόμματα μειωμένης δημοκρατικής, εθνικής ευαισθησίας και πατριωτισμού. Το κυβερνητικό σχήμα έγινε κατά την πλήρη τήρηση της συνταγματικής τάξης με τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου