Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΛΕΜΕ
Δημιούργησαν δεντρόκηπο
Δημοσιεύθηκε στις: 05-12-2011

Δεντρόκηπο με καρποφόρα δέντρα της περιοχής τους δημιούργησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περαιτέρω περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης το ερχόμενο διάστημα τα παιδιά θα δεντροφυτεύσουν με 100 δέντρα την παραλία της περιοχής.
«Δημιουργήσαμε έναν δεντρόκηπο με καρποφόρα δέντρα της περιοχής, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τη χλωρίδα μας, να δουν όλη την εξέλιξη της ανάπτυξης των φυτών αλλά και να γευτούν τους καρπούς τους», τόνισε ο κ. Μανώλης Μαρτσάκης διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου.
Το σχολείο ήδη διαθέτει τον δικό του λαχανόκηπο που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, ενώ για την επιτυχία όλων αυτών των δράσεων καθοριστική είναι η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Την άνοιξη οι μαθητές θα προχωρήσουν σε μια εκτεταμένη δεντροφύτευση. «Ήδη έχουμε τα δέντρα ώστε κάθε παιδί να φυτέψει στην παραλία του Μάλεμε από ένα υιοθετώντας το. Μιλάμε για 100 δέντρα αλμυρίκια και άλλα δέντρα που αντέχουν στις συνθήκες δίπλα στη θάλασσα. Τα παιδιά φυτεύοντας και υιοθετώντας ένα δέντρο, συνειδητοποιούνται καλύτερα και δημιουργούν συνθήκες για ένα καλύτερο περιβάλλον», τονίζει ο κ. Μαρτσάκης.
Συν τοις άλλοις το Δ.Σ. Μάλεμε στις 21 Δεκεμβρίου διοργανώνει αιμοδοσία για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του σχολείου καθώς τα τελευταία 2 - 3 χρόνια υπήρξαν περιστατικά, στα οποία χρειάσθηκε αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου