Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ
Λύση για το Πολεοδομικό;
Δημοσιεύθηκε στις: 05-12-2011

«Ξεκολλάει» το ζήτημα του πολεοδομικού του Γερανίου, την ίδια στιγμή που αναζητείται λύση για το σχέδιο πόλης σε Πύργο Ψηλονέρου - Κοντομαρί, που εξέπεσε για... μια υπογραφή.
Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στα «Χ.Ν.» για τις επαφές που είχε στην Αθήνα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης. Παράλληλα, τόνισε πως ο Δήμος θα παρακολουθεί από κοντά τα δύο πολεοδομικά, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «βρίσκονται συνεχώς υπό τη μέγγενη της γραφειοκρατίας».

ΓΕΡΑΝΙ
Ειδικά, σε ό,τι αφορά το πολεοδομικό του Γερανίου, που εκκρεμεί εδώ και... 20 χρόνια, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε πως μετά από την αυτοψία γεωλόγου του Υπουργείου, πάρθηκε πίσω η απαγόρευση της δόμησης κατά μήκος της ακτογραμμής και σε βάθος 70 μ.
«Είδε και ο γεωλόγος, του δώσαμε και σχετική μελέτη ότι η απαγόρευση αυτή δεν είχε κανένα νόημα. Είχε γίνει για την προστασία των αμμοθινών, ωστόσο, δεν υπήρχαν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής αμμοθίνες που να απαιτείται να μην υπάρχει καμία δόμηση και σε βάθος 70 μ.», ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τώρα το πολεοδομικό του Γερανίου θα βρεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας για τις απαραίτητες εγκρίσεις και στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Για μένα απεμπλέκεται το θέμα του πολεοδομικού του Γερανίου, αλλά, επειδή η ιστορία αυτή είναι 20 χρόνια και έχω δει πολλά πράγματα και εγώ τους τελευταίους 11 μήνες, κρατάω πάντα χαμηλά τους τόνους, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου συμβεί με την ελληνική γραφειοκρατία», τονίζει ο δήμαρχος.

ΠΥΡΓΟΣ ΨΗΛΟΝΕΡΟΥ - ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ
Αναφορικά με το σχέδιο πόλης για το Κοντομαρί και τον Πύργο Ψηλονέρου, ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει πως εγκρίθηκε «το 1998, μετά από 9 χρόνια, το 2007 προσέφυγε στο ΣτΕ ένας ιδιώτης και το σχέδιο ακυρώθηκε, γιατί, έτσι όπως είναι γραμμένο, προέκυψε θέμα αναρμοδιότητας. Βρέθηκε δηλαδή ένα τυπικό κώλυμα, μία υπογραφή, που έπρεπε να μπει ουσιαστικά για ανούσιους λόγους. Αυτό, όμως, ήταν αρκετό, ώστε να εκπέσει το σχέδιο. Προσπαθήσαμε να το απεμπλέξουμε, ωστόσο, πέσαμε σε μια διαδικασία των 'μανδαρίνων' της γραφειοκρατίας που μας ζητούσαν συνεχώς χαρτιά. Τους ζήτησα εγγράφως να μας απαντήσουν τι πρέπει να κάνουμε και μου έστειλαν μιάμιση σελίδα, που ούτε λίγο - ούτε πολύ θέλουν να γίνει από την αρχή η πολεοδομική μελέτη στην περιοχή με τους σημερινούς όρους, πετώντας στα σκουπίδια ό,τι είχε γίνει μέχρι σήμερα!».
Το ζήτημα μπήκε στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σηφουνάκη, από τον κ. Μαλανδράκη, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι θα δει άμεσα το ζήτημα. «Είναι κρίμα 8 χρόνια μετά και ενώ έχουν δοθεί και έχουν εκτελεστεί πολεοδομικές άδειες στην περιοχή αυτή να έρχεται το κράτος και για μια υπογραφή να το ακυρώνει», τονίζει ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου