Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Δώρα για τα παιδιά
Δημοσιεύθηκε στις: 24-12-2011

Δωράκια για τα παιδιά της περιοχής προσέφερε χθες το απόγευμα η Βιβλιοθήκη των 'Φιλόπτωχων Συσσιτίων της Σπλάντζιας'.
Περίπου 22 παιδιά επισκέπονται τα απογεύματα τη Βιβλιοθήκη που λειτουργεί από τις 5.30 έως τις 8 μ.μ. καθημερινά και διδάσκονται από εθελοντές ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαβάζουν τα μαθήματά τους ή εξωσχολικά βιβλία, ασχολούνται με επιτραπέζια και εικαστικά.
«Ο χώρος αυτός είναι ιδιόκτητος και από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιείται για Βιβλιοθήκη και για την εκπαίδευση των παιδιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με τον έρανο που κάναμε στους Χανιώτες, συγκεντρώσαμε τα χρήματα και δημιουργήσαμε τη Βιβλιοθήκη», ανάφερε ο κ. Μανώλης Καλλιγέρης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συσσιτίου.
Στα παιδιά που βρέθηκαν χθες στον χώρο προσφέρθηκαν δωράκια από το Συσσίτιο αλλά και άλλα δώρα προσφορά των παιδιών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
«Ερχομαι συχνά εδώ στη Βιβλιοθήκη. Κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα, γράφουμε στους υπολογιστές, παίζουμε άλλα παιγνίδια. Ολα είναι πολύ καλά μόνο ίσως θα ’πρεπε να έχουμε κάποια καλύτερα computer γιατί αυτά που έχουμε εδώ είναι παλιά», μας λέει ο Προκόπης ο μεγαλύτερος από τα παιδιά της χθεσινής παρέας.
«Κάνουμε φιλίες και γνωρίζουμε παιδιά», λέει ο Θοδωρής που και αυτός θα ήθελε να δει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να βελτιώνονται. « Οι περισσότεροι είναι αρκετά παλιοί», λέει.
Η 7χρονη Χρύσα, όπως μας ενημερώνει και η εκπαιδεύτριά της κα Ελένη γράφει ένα παραμύθι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. «Είναι ωραία στη Βιβλιοθήκη γιατί κάνουμε και μάθημα εικαστικών και μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε πράγματα», εξηγεί.
«Χάρη στη στήριξη των Χανιωτών μπορούμε να λειτουργούμε αυτή τη μικρή γωνιά, ώστε τα παιδιά μας να ασχολούνται με δημιουργικά πράγματα», καταλήγει ο κ. Καλλιγέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου