Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κρίση και στις μεταφορές
Δημοσιεύθηκε στις: 10-12-2011

Κατακόρυφη πτώση έχει παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο το μεταφορικό έργο, εξαιτίας κυρίως της κρίσης στην οικοδομή. Οι μεταφορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, παρότι μέχρι στιγμής καμία δεν έχει κλείσει, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου τους κ. Γιάννη Κουκουράκη.
"Εδώ και ένα χρόνο η δουλειά μας πέφτει κατακόρυφα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικοδομή είναι αναμενόμενο και τα φορτηγά που δουλεύουν ως επί το πλείστον με την οικοδομή να έχουν χάσει πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς τους. Οταν έχει πέσει 75% η οικοδομή με την οποία κινούνται 100 επαγγέλματα είναι λογικό να έχουμε πληγεί και εμείς" τονίζει μιλώντας στα "Χ.Ν."
Συνολικά στα Χανιά δραστηριοποιούνται πάνω από 60 ιδιοκτήτες φορτηγών με 120 τράκτορες και μεγάλο αριθμό καροτσιών. "Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και στον δικό μας τομέα είναι πως αυτή τη στιγμή ένα καράβι για Χανιά - Ρέθυμνο δεν γεμίζει, ούτε από τον Πειραιά, ούτε από την Σούδα, όταν πριν λίγα χρόνια υπήρχαν δύο πλοία για Σούδα και ξεχωριστό πλοίο στο Ρέθυμνο" τονίζει ο κ. Κουκουράκης, συμπληρώνοντας πως η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχει ως αποτέλεσμα να εκκρεμούν δεκάδες ακάλυπτες επιταγές πελατών σε ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών.
Την ίδια στιγμή το κόστος συντήρησης έχει αυξηθεί. "Δεν είναι μόνο η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Ενα αμάξι για να πάει Θεσσαλονίκη δεν φτάνουν τα 1500 ευρώ. Με εισιτήρια πλοίου, πετρέλαια, χωρίς τα έξοδα του οδηγού και τη συντήρηση. Μόνο 160 ευρώ είναι τα διόδια. Πλέον είμαστε σε πραγματικά δύσκολη θέση" καταλήγει ο κ. Κουκουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου