Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στήριξη σε 300 οικογένειες

Με περισσότερες από 1.500 τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης για 300 οικογένειες στα Χανιά, ξεκίνησε χθες η διανομή της χριστουγεννιάτικης βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού Χανίων.
Με τη στήριξη επαγγελματιών με είδη, αλλά και με τη χρηματική ενίσχυση των υποστηρικτών του και φέτος το τοπικό παράρτημα του Ε.Σ. συγκέντρωσε έναν μεγάλο αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία και διανέμει με βάση τις ανάγκες των πολιτών.
«Παραπάνω από τριακόσιες οικογένειες θα προσποριστούν τα απαραίτητα των εορτών και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο περιφερειάρχης, πρόεδρος του τοπικού Ε.Σ. και γιατρός, κ. Γιάννης Σκαράκης.
Οι τσάντες περιέχουν, μεταξύ άλλων, κρέας, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, πατάτες, γλυκά της εποχής, τα πάντα για να περάσουν οι οικογένειες όσο καλύτερα μπορούν.
Οπως επεσήμανε ο κ. Σκαράκης, ο Ε.Σ. είναι ανοιχτός προς όλους. «Δεν έχουμε καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική διάκριση. Οποιος κτυπήσει την πόρτα και διαπιστώσουμε ότι το έχει ανάγκη, τον ενισχύουμε με ό,τι έχουμε και αυτό δεν νομίζω ότι το κάνουν πολλοί. Είναι μια αλληλεγγύη, μια πραγματική βοήθεια του συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη και προσθέτουμε ότι αυτό το πράγμα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπειά του».
Ιδιαίτερη μνεία ο κ. Σκαράκης έπλεξε στους εθελοντές Σαμαρείτες, Νοσηλευτές, Κοινωνικής Πρόνοιας, όλα τα στελέχη του Ε.Σ., για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια, στη συγκέντρωση, διευθέτηση και μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αναξιοπαθούντες.

Αναδημοσιευσα Απο Χανιωτικα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου