Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΟΥΔΑ-ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ


ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑ
Εργασίες ανάπλασης
Δημοσιεύθηκε στις: 29-03-2011

Σε αγώνα δρόμου, για τον ευπρεπισμό και τη βελτίωση της εικόνας σε Σούδα, παλιό λιμάνι, λεωφόρο Σούδας, Απτέρα, Ακρωτήρι και όλες τις περιοχές που θα επισκεφθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, θα αποδοθεί αυτήν την εβδομάδα ο Δήμος Χανίων.
Εν όψει της άφιξης του 'Μariner of the Seas' το Σάββατο με 3.200 επιβάτες και 1000 άτομα πλήρωμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην 'πρώτη εικόνα', που θα έχουν οι επισκέπτες. Χθες έγινε ενημερωτική συνάντηση με φορείς της Σούδας στον χώρο του παλιού Δημαρχείου, ενώ παράλληλα οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Καθαριότης, Πρασίνου, Τεχνικών Υπηρεσιών μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους επισκέφθηκαν όλα τα σημεία που απαιτούνται παρεμβάσεις.
'Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου θα ασχολούνται μόνο με τα θέματα της Σούδας. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε', δήλωσε ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, συμπληρώνοντας πως 'οι Υπηρεσίες έχουν υπερβεί τον εαυτό τους και τις ευχαριστώ. Μας ενδιαφέρει πολύ οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι επιβάτες να είναι οι καλύτερες'. Ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε τους τουριστικούς πράκτορες, που όπως είπε 'με άοκνες προσπάθειες κατάφεραν να φέρουν εδώ τα κρουαζιερόπλοια. Μένει σε όλους εμάς να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κρατήσουμε την κρουαζιέρα. Το στοίχημα, όχι μόνο των Χανίων αλλά όλου του Νομού, είναι να κρατήσουμε την κρουαζιέρα'.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Πρωιμάκης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι 'το Σάββατο θα είναι όλα έτοιμα'. Ο ίδιος επισήμανε πως οι παρεμβάσεις Δήμου και Λιμενικού Ταμείου ήταν πολύ αποτελεσματικές καθώς υπήρξε άριστη συνεργασία.

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Μιλώντας στους φορείς της Σούδας στο παλιό Δημαρχείο ο Κ. Σκουλάκης ζήτησε τη συνεργασία τους, ώστε 'οι εντυπώσεις των επισκεπτών να είναι οι καλύτερες'. O αντιδήμαρχος Μ. Κεμεσίδης υπεύθυνος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες παρατήρησε πως 'κάνουμε προσπάθειες ώστε η λεωφόρος Σούδας να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα'. Παράλληλα, ανέφερε πως το έργο ανάπλασης της πλατείας της Σούδας θα ενταχθει στο ΕΣΠΑ καθώς η σχετική μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
'Ο Δήμος Χανίων προχώρησε, με υπέρβαση των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του πραγματικά, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα το Σάββατο', σημείωσε ο γ.γ. του Δήμου, κ. Γ. Κουρής, ο οποίος και ενημέρωσε για τη λειτουργία περιπτέρων με πληροφορίες και τοπικά προϊόντα στον χώρο αποβίβασης των επισκεπτών και την έκδοση τουριστικού χάρτη και ερωτηματολογίου.
Τις εμπειρίες του από την έκθεση στο Μαϊάμι, στην οποία μετείχε ο Δήμος Χανίων μετέφερε ο δημ. σύμβουλος, κ. Μαρακάκης, λέγοντας πως υπάρχει μια στροφή της κρουαζιέρας από την Καραϊβική προς τη Μεσόγειο.
Στη συνέχεια εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής τοποθετήθηκαν πάνω σε διάφορα ζητήματα κάνοντας προτάσεις στις Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου