Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Σύσκεψη για τον Αγροτικό Αύγουστο
Δημοσιεύθηκε στις: 29-03-2011

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον 'Αγροτικό Αύγουστο' θα είναι θέμα της σημερινής σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Πρόταση για πραγματοποίηση του 'Αγροτικού Αυγούστου' σε Χανιά, Κίσαμο και Πλατανιά αναμένεται να κατατεθεί στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα στις 8 το πρωί.
Στόχος της σύσκεψης είναι να αμβλυνθούν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους Δήμους σχετικά με την πραγματοποίηση της έκθεσης και στον Πλατανιά, πέραν των Χανίων και της Κισάμου, όπου γινόταν τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί το εξής πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις στον Νομό:
- Θα ξεκινήσουν από τον Δήμο Χανίων στις 3 - 4 Αυγούστου και θα διαρκέσουν πέντε ημέρες στον χώρο της Δυτικής Τάφρου.
- Θα συνεχιστούν στην Κίσαμο από τις 12 Αυγούστου πάλι για πέντε ημέρες.
- Μετά τις 20 Αυγούστου η έκθεση θα μπορεί να γίνει και στον Πλατανιά, που επίσης τη διεκδικεί.
Σημειώνεται ότι το στήσιμο και το ξεστήσιμο των περιπτέρων απαιτεί ένα χρονικό διάγραμμα 4 - 5 ημερών. Η πρόθεση του Δήμου Πλατανιά να αναλάβει και αυτός την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως επίσημα διατυπώθηκε σε σύσκεψη στον Δήμο Χανίων την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τους φορείς της Κισάμου και τον Δήμο, που εκτιμούν πως γίνεται προσπάθεια να σταματήσει ο 'Κισαμίτικος Αύγουστος' που διεξαγόταν λίγες ημέρες μετά τον 'Αγροτικό Αύγουστο'.
Παράλληλα, η πρόθεση του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης είναι η έκθεση του 'Αγροτικού Αυγούστου' να μεταφερθεί σε αυτές τις δύο πόλεις στις αρχές και στα τέλη Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου