Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011


ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνεται ο Αγροτικός Αύγουστος
Δημοσιεύθηκε στις: 23-03-2011

Σε Δυτική Τάφρο, Πλατανιά, αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο 'Αγροτικός Αύγουστος'.
Αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών των εκδηλώσεων, όπως επισημάνθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στον Δήμο Χανίων, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει ουσιαστικό και καίριο ρόλο στην πραγματοποίηση της έκθεσης.
Στόχος των εκδηλώσεων, παρά την οικονομική κρίση και την αδυναμία οικονομικής στήριξής τους τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από το κράτος, είναι να αποκτήσει εμπορικό χαρακτήρα και εξωστρέφεια. Αυτό επεσήμανε ο γεωπόνος κ. Στέλιος Ρίγλης, ο οποίος αμισθί ανέλαβε να οργανώσει την έκθεση.
Ειδικότερα οι προτάσεις του κ. Ρίγλη είναι:
- Επιμήκυνση της διάρκειας του 'Αγροτικού Αυγούστου' κατά δύο ημέρες από 10 σε 12.
- Πέντε ημέρες θα πραγματοποιείται στα Χανιά και συγκεκριμένα στη Δυτική Τάφρο, με πιο πιθανές ημερομηνίες από 12 - 16 Αυγούστου.
- Στις αρχές Οκτωβρίου, για 4 ημέρες και παράλληλα με τη γιορτή του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου η έκθεση θα μεταφερθεί στην Αθήνα, με πρωτόκολλα συνεργασίας των Δήμων Χανίων και Αθηνών. Υπάρχει πρόταση για τη διεξαγωγή της έκθεσης ή στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα ή στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου.
- Στα τέλη Οκτωβρίου για 3 ημέρες η έκθεση θα πάει στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες εορτασμού του προστάτη της πόλης Αγίου Δημητρίου. Και εδώ θα υπάρξει πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Χανίων και Θεσσαλονίκης. Και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα γίνεται για τρία χρόνια. Θα γίνει σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα, με τη βοήθεια της οποίας θα αναζητηθεί ο κατάλληλος χώρος.
- Στόχος είναι η έκθεση να είναι εμπορική. Προϋπόθεση για να πάνε οι εκθέτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι να έχουν συμμετάσχει πρώτα στην έκθεση των Χανίων.
- Θα δημιουργηθεί οργανωτική επιτροπή υπό την προεδρία του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.
'Σχεδιάζουμε τη μεταφορά του Αγροτικού Αυγούστου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συνεννόηση των δημάρχων για να δούμε πως θα περπατήσει αυτό το πράγμα', τόνισε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης. Παράλληλα επεσήμανε πως ο Δήμος Πλατανιά εκδήλωσε ενδιαφέρον, ώστε η έκθεση να γίνει και στα όριά του, πρόταση που έγινε δεκτή.
Παρών στη σύσκεψη ήταν και o εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά για Αγροτικά Θέματα και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, κ. Ηλίας Χαλακατεβάκης. 'Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την έκθεση στον Δήμο μας γιατί ο πλέον τουριστικός Δήμος των Χανίων πρέπει δικαιωματικά να κάνει κάτι για τον Αγροτικό Αύγουστο. Με τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό', ανέφερε, συμπληρώνοντας πως ο Δήμος διαθέτει δύο χώρους, έναν κοντά στη θέση 'Χαρουπιά' και έναν δεύτερο παραλιακά, κοντά στο λιμάνι του Πλατανιά και οι δύο στην καρδιά της τουριστικής κίνησης.
Στη σύσκεψη μετείχαν και υπηρεσιακοί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου