Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ


ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
Να ξαναλειτουργήσει η Μονάδα Νεογνών
Δημοσιεύθηκε στις: 24-03-2011

Να ξαναλειτουργήσει η Μονάδα Νεογνών ως Εντατικής Θεραπείας και όχι Ενδιάμεσης, όπως ήταν μέχρι τώρα, είναι το αίτημα των τοπικών φορέων, που χθες συναντήθηκαν για το θέμα αυτό στο Εργατικό Κέντρο.
Τη Συνέλευση οργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. 'Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουμε να ξαναλειτουργήσει ως Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών. Αυτό είναι από την αρχή καταδικασμένο γιατί αυτό μας οδήγησε στο πρόσφατο κλείσιμο της Μονάδας. Εξαντλεί τους γιατρούς με τις συνεχείς μετακινήσεις στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να προχωράνε σε παραίτηση και τα παιδιά να κινδυνεύουν κάνοντας μια απόσταση 150 χλμ. Θέλουμε μια κανονική Μονάδα Νεογνών, ώστε τα παιδιά να μην φεύγουν καθόλου από το Νοσοκομείο Χανίων', ανέφερε η κα Ρούλα Μουτσέλου από τον Σύλλογο Γονέων Προσχολικής Ηλικίας.
Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και ο κ. Γιάννης Τσουκαλάς, πρώην διευθυντής της Μονάδας, συνταξιούχος νεογνολόγος, παιδίατρος, ο οποίος και τόνισε στους δημοσιογράφους πως: 'Aν θέλει να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, ο υπουργός μπορεί να πει ότι εφαρμόζω τον νόμο που υπάρχει ήδη και προβλέπει εντατική νοσηλεία νεογνών στα Χανιά'. Ο ίδιος σημείωσε πως, αν γίνει το παραπάνω, μπορούν να βρεθούν χρήματα για τον εξοπλισμό της Μονάδας, αλλά και την πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων. Ερωτηθείς για το, αν ο αριθμός των 18 νοσηλευτών που απαιτούνται για τη λειτουργία της Μονάδας είναι μεγάλος, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε πως αντίθετα είναι μικρός.
Τέλος, ο κ. Ζαφείρης Μανιουδάκης, μέλος της συντονιστικής ομάδας από τον Σύλλογο Τριτέκνων, παρατήρησε πως 'είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουμε μια Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών, θέλουμε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας που να λειτουργήσει μόνιμα. Γεννιούνται 3.000 παιδιά στη Δυτική Κρήτη τον χρόνο, αν οι αρμόδιοι δεν το αντιμετωπίσουν το πράγμα με σοβαρότητα θα μας βρουν απέναντί τους'.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μ. Παπαδάκης και Σ. Ρίζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου