Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


ΑΠΟ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ
Προτάσεις για την Παιδεία
Δημοσιεύθηκε στις: 04-03-2011

Πεπεισμένοι ότι η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ όχι μόνο θα κρατήσει τις δυνάμεις της στην Κρήτη αλλά και 'σε πολλές περιπτώσεις θα πάμε καλύτερα' εμφανίζονται στελέχη της φοιτητικής παράταξης, που βρέθηκαν χθες στα Χανιά στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτάσεών τους για την Παιδεία.
Τα στελέχη της ΔΑΠ ερωτηθέντα σχετικά με την παρουσία του κόμματος της κας Μπακογιάννη στην Κρήτη δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας θα ενισχυθεί.
Στην παρουσίαση των θέσεων της για την Παιδεία ο γραμματεάς της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΑΕΙ, κ. Σάκης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος που φέρει τον τίτλο 'αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε παιδεία'.
Οπως χαρακτηριστικά ανάφερε η ΔΑΠ είναι υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων 'όπως γίνεται σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, με κανόνες λειτουργίας που θα θεσπιστούν από την Πολιτεία και η οποία θα τηρεί αυστηρό έλεγχο σε αυτά'. Παράλληλα, επισήμανε πως το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας είναι κεντρικό αίτημα της ΔΑΠ, ενώ αναφορικά με το άσυλο τάχθηκε 'κατά του άσυλου ανομίας' και αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προτάσεις της παράταξης που προβλέπει προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της έρευνας και της συνδικαλιστικής δράσης, επιστροφή στα Ιδρύματα των κατειλημμένων χώρων και ενίσχυσης της φύλαξης των χώρων των Πανεπιστημίων με ειδικά εκπαιδευμένη υπηρεσία πανεπιστημιακής φύλαξης κ.ά. Τέλος, παρουσίασε τις θέσεις για ενίσχυση της αξιολόγησης, σύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά και τον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
'Η πρόταση Παιδείας μας δεν φτιάχθηκε μέσα σε πολιτικά γραφεία 5, 10, 20 ανθρώπων αλλά έβαλε στη διαδικασία πάνω από 11.000 φοιτητές στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν, να μπουν σε διαδικασία να μας δώσουν τις ιδέες τους να πουν για αυτά που τους προβληματίζουν και τους απασχολούν', υπογράμμισε ο κ. Γρηγόρης Αντωνάκης, γραμματέας της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ ΤΕΙ, συμπληρώνοντας πως 'ο στόχος πλέον από εδώ και στο εξής της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ θα είναι πάνω από όλα αυτές οι ιδέες να φτάσουν μέχρι και τον τελευταίο φοιτητή που υπάρχει γύρω μας'.
Ερωτηθείς για τη μέχρι σήμερα δράση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ , τη μικρή της πολιτική παρουσία στα Ιδρύματα και την έμφαση της κυρίως στη διοργάνωση party και άλλων συναφών δραστηριοτήτων ο κ. Αντωνάκης απάντησε πως 'το αλλάζουμε νοοτροπία είναι το κεντρικό μας σύνθημα. Οχι διότι μας το ζήτησε κάποιος τρίτος αλλά διότι εμείς οι ίδιοι καταλάβαμε ότι πολλές φορές είχαμε χάσει ίσως τον δρόμο που έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει. Κάναμε την αυτοκριτική μας και συνεχίζουμε να την κάνουμε και η προσπάθειά μας είναι οι ΔΑΠίτες και οι ΔΑΠίτισσες να μιλάνε πιο πολιτικά, για θέματα που «καίνε» και να έχουν λόγο για όλα τα θέματα που τους αφορούν'.
Αναφορά στις προτάσεις έκανε και ο κ. Αρης Μελιόπουλος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χανίων και παραβρέθηκαν οι Θέμης Τσόκας, υπ. πόλης Χανίων ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΑΕΙ και Αγγελος Ρεμιγιάκης, υπ. πόλης Χανίων ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου