Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
Απειλούν µε παραιτήσεις στα Χανιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
Aναστάτωση έχει προκληθεί στα Χανιά από την υπογραφή του Προεδρικού ∆ιατάγµατος για τη δηµιουργία Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ο ∆ικηγορικός Σύλλογος θα προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην εφαρµογή της απόφασης, ενώ θορυβηµένοι εµφανίζονται οι βουλευτές και οι λοιποί εκλεγµένοι, οι οποίοι έχουν δεσµευτεί µε πρωτόκολλο τιµής από το 2001 να προβούν σε παραιτήσεις αν δηµιουργηθεί Εφετείο στο Ηράκλειο.

Ηδη ο βουλευτής της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την εξέλιξη αναµενόµενη και προκάλεσε τους συναδέλφους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, σύµφωνα µε το πρωτόκολλο τιµής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τη ∆ευτέρα το πρωί (σ.σ. σήµερα) θα βρίσκοµαι έξω από το γραφείο του προέδρου της Βουλής περιµένοντας και τους συναδέλφους µου από τα Χανιά για να τηρήσουµε το πρωτόκολλο τιµής, που σηµαίνει την παραίτησή µας. Αν δεν προχωρήσουν σε αυτό, τότε έχουµε να κάνουµε µε κότες». Χθες το µεσηµέρι τρεις εκπρόσωποι των δικηγόρων, ο αντιπρόεδρος, ο γραµµατέας και ένα µέλος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Χανίων συναντήθηκαν στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και είχαν ολιγόωρη συζήτηση µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου