Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ
Ανησυχία για μείωση αποδοχών
Δημοσιεύθηκε στις: 23-03-2011

Ανήσυχοι για τη διαρκή μείωση των αποδοχών τους εμφανίσθηκαν οι υπάλληλοι στους Δήμους των Χανίων, που, χθες το μεσημέρι, πραγματοποίησαν την εκλογοαπολογιστική τους Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο.
Παράλληλα αποφασίσθηκε ότι στις 30 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Στη Συνέλευση μίλησαν εκπρόσωποι τριών παρατάξεων. Από την 'Παγχανιώτικη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων' ο κ. Μιχελάκης έκανε έναν απολογισμό της δράση του Σωματείου. Στο κείμενο της Κίνησης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως 'κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε πολιτικές καταστρατήγησης των κεκτημένων και κατοχυρωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς μας. Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» μας αποστασιοποίησε από την αγωνιστικότητα που πρέπει να μας διακρίνει. Εγκλωβιστήκαμε, παγιδευτήκαμε σε αυτήν την πολιτική με αποτέλεσμα να βλέπουμε το δέντρο -τα ατομικά μας συμφέροντα- και να χάνουμε το δάσος, τις κατακτήσεις με αγώνες χρόνων'.
Για την 'Ταξική Ενότητα' μίλησε ο κ. Μ. Νταγκουνάκης, ο οποίος και σημείωσε πως 'είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε με σταθερές αδιαπραγμάτευτες και ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα δικαιώματά μας συνολικά. Στις εκλογές του Συλλόγου μας θα παρουσιαστούν δυνάμεις που θα ζητήσουν την ψήφο σας με το κάλυμμα του «ανεξάρτητου», του «αδέσμευτου», του «ενωτικού». Κανείς δεν είναι ανεξάρτητος ούτε αδέσμευτος, όσοι το επικαλούνται θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το σημερινό τέλμα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και έχουμε χρέος να τους απομονώσουμε και να τους απορρίψουμε γιατί αυτοί στήριξαν τον «Καλλικράτη», στηρίζουν το Μνημόνιο, στήριξαν και στηρίζουν τον δικομματισμό και τις αυταρχικές τακτικές των Δημοτικών Αρχών. Είναι οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής'.
Η κα Α. Γιαννουλάκη από την 'Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στους ΟΤΑ' τόνισε, μεταξύ άλλων, πως 'και το Σωματείο μας λειτουργεί όλο και πιο πολύ γραφειοκρατικά και διασπαστικά, δεν συντονίζει τους αγώνες, αποφεύγει ακόμα και τις Συνελεύσεις, δεν «ζυμώνει» τις απεργίες, δεν στέκεται δυναμικά δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων, δεν δημιουργεί δίκτυο επικοινωνίας με τους συναδέλφους', σημειώνοντας πως 'επιθυμούμε να μαζικοποιήσουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θεωρούμε απαραίτητη την εναλλαγή στα όργανα διοίκησης και καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου