Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΜΟΥ
Ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό
Δημοσιεύθηκε στις: 19-03-2011

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Κεφαλά, επισημαίνει με έγγραφό του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, στους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και στους βουλευτές, ο Δήμος Αποκορώνου.
'Στον Δήμο μας υπάρχει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ). Ενώ, όμως, πέρυσι είχε επτά εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φέτος έχει, μέχρι στιγμής, μόνο έναν εκπαιδευτικό αποσπασμένο στο ΚΠΕ, η απόσπαση του οποίου έγινε μάλιστα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου 2010', αναφέρει ο κ. Μαρκάκης.
Ο ίδιος επισημαίνει πως 'αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ενώ πέρυσι παρουσίαζε μια πλούσια δραστηριότητα, φέτος αδυνατεί να λειτουργήσει. Συγκεκριμένα πέρυσι το ΚΠΕ του Βάμου είχε δεχθεί πάνω από 800 μαθητές και περίπου 180 εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για διάφορα θέματα (Ελιά, Ελαιόλαδο, Νερό, Ενέργεια κ.ά.). Επίσης, έγιναν πλήθος από επιμορφωτικά σεμινάρια και παρήχθη ένας μεγάλος όγκος εκπαιδευτικού υλικού. Αντίθετα φέτος αδυνατεί να λειτουργήσει και να δεχθεί σχολεία ούτε μπορεί να διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια. Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι για την αναστήλωση του κτηρίου (του παλαιού σχολείου στον Κεφαλά), όπου στεγάζεται, έχουν δαπανηθεί περίπου 200 εκατομμύρια δραχμές, ενώ έχει δαπανηθεί επίσης πολύ μεγάλο ποσό για τον πλήρη εξοπλισμό του. Σημειώνουμε τέλος ότι η κύρια πηγή χρηματοδότησης του Κέντρου προέρχεται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ από το ελληνικό δημόσιο πληρώνονται μόνο οι μισθοί των εκπαιδευτικών. Αντίθετα η τωρινή κατάσταση καθιστά αδύνατη την απορρόφηση τέτοιων κονδυλίων και μάλιστα την εποχή που τόσο ανάγκη τα έχει η χώρα μας'.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Μαρκάκης παρατηρεί πως 'με την πεποίθηση ότι το Υπουργείο εξακολουθεί να θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, σας παρακαλούμε για την επίσπευση της διαδικασίας τοποθέτησης εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά του Δήμου μας, έτσι ώστε και το σπουδαίας σημασίας έργο του να συνεχιστεί, αλλά και για να εξακολουθήσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου