Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΤΑΦΙ ΧΑΝΙΑ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τακτικός παραθεριστής ο γιος του Καντάφι
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 01-03-2011

'Ηταν τρελαμένος με τα Χανιά και για τα καταστήματα δεν ήταν πελάτης, ήταν πελατάρα'. Ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης του 'Villa Mercedes' στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, κ. Γιώργος Κανατάκης, είναι κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι. Ο νεαρός και πιο προβεβλημένος γιος της οικογένειας Καντάφι ήταν φανατικός φίλος των Χανίων, στα οποία και παραθέριζε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.
'Κατ’ αρχήν κάθε λογαριασμός του καθημερινά ήταν περίπου 3.000 ευρώ. Ερχόταν μαζί με δύο άντρες της συνοδείας του και δύο δικούς μας αστυνομικούς της Ασφάλειας. Τον συνόδευαν και κοπέλες. Κύριος με τα όλα του, με άψογη συμπεριφορά. Δεν ξέρω τι έκανε στην πατρίδα του αλλά εδώ ήταν κύριος', αναφέρει ο κ. Κανατάκης.
Την τελευταία φορά που βρέθηκε στα Χανιά, το περυσινό καλοκαίρι, τον συνόδευε ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης καθώς και Κύπριοι εφοπλιστές αλλά και διευθυντές μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί, αν ενδιαφερόταν για επενδύσεις στα Χανιά. Αυτό πάντως που έχει καταγραφεί είναι η τακτική του παρουσία σε γνωστές ψαροταβέρνες και η εκλεκτικότητά του σε ό,τι αφορά τα κρασιά.
'Είχε αστείρευτες γνώσεις σε ό,τι αφορά το κρασί και ειδικά τις σαμπάνιες. Ζητούσε τη Dom Perignon του ’96 και αν δεν την είχε το κατάστημα την έφερνε αυτός. Πλήρωνε πάντα cash και όπου πήγαινε του άνοιγαν τις πόρτες διάπλατα. Του άρεσε το clubing και σε εμάς ερχόταν και καθόταν σε συγκεκριμένη γωνία κάθε βράδυ, μάλλον για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να έχει την αντίληψη του χώρου', τονίζει ο κ. Κανατάκης.

ΚΟΤΕΡΟ
'Ηταν τρελαμένος με τα Χανιά. Είχε μεγάλο έρωτα για την παλιά πόλη. Αυτό μας έλεγαν και τα μέλη του πληρώματος του κότερού του', μας αναφέρουν Χανιώτες, που έβλεπαν το νεαρό Λίβυο να βρίσκεται στο σκάφος, που έδενε συνήθως μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, στην παλιά πόλη. Ο ίδιος έμενε σε πεντάστερο ξενοδοχείο και το κότερο το ήθελε για εκδρομές. 'Είχε πολύ καλή συμπεριφορά, έδινε μεγάλα πουρμπουάρ στις παραλιακές ταβέρνες, στα καφέ και στα μπαρ, άνετος και φιλικός, ένας κανονικός τουρίστας. Μαζί του στο σκάφος είχε 2 - 3 άτομα της φρουράς του, ενώ στην ακτή, όταν βρισκόταν στο πλοίο, ήταν άντρες της Ασφάλειας', λένε. Συνήθως έμενε για ένα και ενάμισι μήνα στην πόλη. Κατέφτανε αεροπορικώς και στο λιμάνι τον περίμενε ήδη το κότερό του. Το μικρό, αν επρόκειτο να φύγει κρουαζιέρα για κοντά και το μεγάλο, αν προτιμούσε να κάνει κάποιες βόλτες στα Κυκλαδίτικα νησιά.
Ενας κόσμος απίστευτης χλιδής και τεράστιου πλουτισμού, που δεν θα λείψει από τους Λίβυους, αλλά θα κοστίσει σε πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου