Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ
Από το Ηράκλειο και ο έλεγχος του χώρου των τάφων των Βενιζέλων
Δημοσιεύθηκε στις: 04-03-2011

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνου, για τη μεταβίβαση στην Περιφέρεια Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο, της κυριότητας του χώρου των τάφων των Βενιζέλων.
Μετά την σχετική ανακοίνωση του υπουργού υπήρξαν έντονες συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με τα όσα σημαίνουν οι δηλώσεις Γερουλάνου. Από μεριά του Δήμου Χανίων που ζητήθηκε να υπάρξει κάποιο σχόλιο ο δήμαρχος, κ. Μ. Σκουλάκης, απάντησε πως η παραχώρηση θα πρέπει να γίνει από κοινού στην Περιφέρεια και στον Δήμο Χανίων.
Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των 'Χ.Ν.' επεσήμανε ότι: 'Η ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνου -από τα Χανιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του- για την πρόθεση του Υπουργείου να μεταβιβάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με συντονιστή την Περιφέρεια, μια σειρά αναπτυξιακών εργαλείων και υποδομών που αφορούν στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, μας βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνους, ως Δήμο Χανίων. Η πρόθεση αυτή, απ’ ότι έγινε αντιληπτό, αφορά την παραχώρηση της κυριότητας των υποδομών. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το όλο ζήτημα της παραχώρησης ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και την ΕΤΑ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αναμένοντας έως τότε το τελικό σχήμα διαχείρισης των υποδομών αυτών', ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους τάφους των Βενιζέλων ο κ. Σκουλάκης απάντησε πως 'οι Τάφοι των Βενιζέλων αποτελούν υπέρτατο μνημείο του κρητικού πατριωτισμού και ζωντανή μνήμη της πολιτικής ιστορίας του τόπου και της χώρας μας και ως τέτοιο θεωρούμε ότι η παραχώρησή τους θα πρέπει να γίνει από κοινού τόσο στην αιρετή Περιφέρεια όσο και στον Δήμο Χανίων'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου