Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΒΙΟΧΥΜ ΔΙΑΡΗΞΗ



ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Διάρρηξη στη ΒΙΟΧΥΜ
Δημοσιεύθηκε στις: 19-03-2011

Κινηματογραφική διάρρηξη, με λεία ένα χρηματοκιβώτιο 300 κιλών με 3.000 ευρώ, χθες τα ξημερώματα, στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΧΥΜ.
Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρείας, το οποίο πρώτα διέρρηξαν και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το εργοστάσιο της ΒΙΟΧΥΜ στα Παχιανά δούλευε μέχρι και τις 11 προχθές το βράδυ σε διπλή βάρδια για τη χυμοποίηση πορτοκαλιών. Οι δράστες τις πρωινές ώρες χθες, αφού έσπασαν τις αλυσίδες της κεντρικής πόρτας του εργοστασίου, μπήκαν στον εσωτερικό χώρο του. Εκεί έσπασαν τα σίδερα που προφυλάσσουν τα παράθυρα της τουαλέτας και στη συνέχεια το τζάμι. Αφού μπήκαν στον χώρο της τουαλέτας έσπασαν και την εσωτερική πόρτα που οδηγεί στο Λογιστήριο. Εκεί φάνηκε ότι γνώριζαν καλά τον χώρο καθώς άνοιξαν το ντουλάπι μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένο το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια οι δράστες, 3 - 4 άτομα, το σήκωσαν και το οδήγησαν στην είσοδο του κτηρίου. Εκεί χρειάσθηκε να σπάσουν και αυτήν τη μεταλλική πόρτα προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν το βαρύ χρηματοκιβώτιο. Στην προσπάθειά τους αυτή έσπασαν ακόμα και τα μάρμαρα στα σκαλοπάτια της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια, παίρνοντας ένα από τα μεταφορικά φορτηγάκια της ΒΙΟΧΥΜ, φόρτωσαν μέσα το χρηματοκιβώτιο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
'Το εργοστάσιο δούλευε μέχρι τις 11 το βράδυ γιατί είχαμε διπλή βάρδια και ό,τι έγινε έγινε μετά από αυτήν την ώρα. Εσπασαν ένα παράθυρο στην τουαλέτα, έβγαλαν τις σιδεριές και μπήκαν μέσα. Δεν πήραν τίποτα άλλο παρά το χρηματοκιβώτιο. Αυτό είχε μέσα 2.000 ευρώ σε κέρματα, 1.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και επιταγές πελατών, ασφαλιστήρια και άλλα χαρτιά', ανέφερε ο πρόεδρος της ΒΙΟΧΥΜ, κ. Κώστας Περουλάκης. Ο ίδιος ανέφερε πως στο εργοστάσιο δεν υπάρχει φύλακας ούτε σύστημα συναγερμού. 'Τόσα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα. Πριν από 15 χρόνια επί του συγχωρεμένου προέδρου τότε, του Αντώνη Πρεκατσάκη, είχαν πάρει πάλι ένα χρηματοκιβώτιο', σημείωσε.
Το χρηματοκιβώτιο ήταν 300 κιλά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΒΙΟΧΥΜ 'πρέπει να ήταν πάνω από 3 - 4 άτομα γιατί το χρηματοκιβώτιο είναι πολύ βαρύ'. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία δεν βρήκε αποτυπώματα καθώς οι δράστες πρέπει να φορούσαν γάντια. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αυτοκινήτου και των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου