Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΑΝΙ


ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ
Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων
Δημοσιεύθηκε στις: 25-03-2011

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων του Γερανίου πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Κάτω Γεράνι παρουσία αρκετού κόσμου.
Στο μνημείο αναγράφονται τα ονόματα 26 Γερανιωτών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μικρασιατικής εκστρατείας.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, εξέφρασε τη χαρά του 'που είναι μαζί μας οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί τους διότι σε αυτούς πέφτει το φορτίο, ώστε να υπάρξει μια ιστορική συνείδηση και μια συνέχεια για το έθνος μας. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους, που με αυτοθυσία έχασαν τη ζωή τους στους αγώνες του έθνους'. Στην επέτειο του 1821 αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Ασλάνης, διευθυντής του Δ.Σ. Γερανίου, ενώ ο κ. Δουρουντάκης παρουσίασε στοιχεία για τη ζωή και τον θάνατο και των 26 ατόμων, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στο μνημείο, αποτέλεσμα μιας σημαντικής έρευνας.
'Τα λόγια ποτέ δεν φτάνουν για να δώσουν τη σημασία τέτοιων γεγονότων. Τα έργα, όμως, μένουν και το έργο αυτό θα μείνει. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σε παγκόσμιο επίπεδο, με διεθνείς γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις είναι αναγκαίο να θυμούμαστε ότι το μέλλον της πατρίδας εξαρτάται από αγώνες και θυσίες', δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ε. Δαμιανάκης.
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που συνέβαλε στην ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Δασκαλάκης ευχαρίστησε τον νυν και τον τέως δήμαρχο για τη στήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου