Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΔΥΚ
Μείωση τιμολογίων
Δημοσιεύθηκε στις: 30-03-2012

Στη μείωση των τιμολογίων τους προς ορισμένους φορείς διαχείρισης των νερών ύδρευσης, όπως η ΔΕΥΑΒΑ για το νερό των Μεσκλών, η ΔΕΥΑΧ για το νερό των Μεσκλών και ο Δήμος Αποκορώνου, προχώρησε χθες το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ.
Συζητώντας για τα τιμολόγια του νερού για το 2012 το νέο Δ.Σ. συμφώνησε να προχωρήσει σε μερικές μειώσεις που αφορούν κυρίως περιοχές στις οποίες υπάρχουν πηγές νερού.
Το Δ.Σ. ομόφωνα ψήφισε σε πάρα πολλά σημεία των τιμών σε ό,τι αφορά την ύδρευση που γίνεται στα αστικά κέντρα και μάλιστα υπήρξε μεγάλη μείωση και στο νερό που έρχεται με φυσική ροή και στο νερό που βγαίνει με αντλιοστάσια. Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης είναι μια καλή απόφαση που δίνει ανάσα στους Δήμους, ανάφερε ο πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ Αθ. Καρούντζος.
Το Δ.Σ. συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση και με τη συμμετοχή των δημάρχων Χανίων Μ. Σκουλάκη και Πλατανιά Γ. Μαλανδράκη από την περιοχή των Χανίων και τους Γ. Μαρινάκη και Σ. Σημαντήρα από την περιοχή του Ρεθύμνου, όπως επίσης με τη συμμετοχή ως παρατηρητών των εκπροσώπων του ΤΕΕ Λ. Κοπάση και Οικονομικού Επιμελητηρίου, Δ. Ντοκάκη.

Ο ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χανίων Σ. Βαλυράκης. «Ένα από κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο ΟΑΔΥΚ είναι η έλλειψη προσωπικού στο Τμήμα Μελετών. Η επαρκής στελέχωση του Τμήματος αυτού με μηχανικούς είναι ζωτικής σημασίας αφού οι μελέτες είναι ένα από τα κυριότερα αντικείμενα του Οργανισμού, που μάλιστα μπορεί να του εξασφαλίσουν πρόσθετα έσοδα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το υδάτινο δυναμικό των Χανίων τονίζοντας πως μια μεγάλη ποσότητα των επιφανειακών νερών χάνονται στη θάλασσα. Χαρακτηριστικά ανάφερε πως υπάρχει μια απώλεια 50 εκατ. κυβικών μέτρων από τις πηγές των Μεσκλών και της Αγιάς στην περιοχή των Χανίων και 12,5 εκατ. κυβικών μέτρων στο Ρέθυμνο και πρότεινε τη μελέτη και κατασκευή αγωγών υδροδότησης τόσο δυτικά των Χανίων από το Κολυμπάρι μέχρι την Κίσαμο όσο και από την περιοχή του Ρεθύμνου μέχρι το Ηράκλειο προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την περίσσεια νερού που υπάρχει τον χειμώνα. Τέλος, όσον αφορά τη συγχώνευση του Ο.Α.ΔΥ.Κ. με τον Ο.ΑΝ.Α.Κ. ο κ. Βαλυράκης τόνισε ότι «η συγχώνευση μπορεί να γίνει μόνο με απορρόφηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης από τον Ο.Α.ΔΥ.Κ. ο οποίος διαθέτει τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία όσο και τις υποδομές που απαιτούνται για την απρόσκοπτη υδροδότηση ολόκληρης της Κρήτης».

Οι μειώσεις και ποιες περιοχές αφορούν
ΔΕΥΑ Χανίων
Νερό με φυσική ροή από Μεσκλά 0,08 από 0,20
Νερό φυσικής ροής και άντλησης 0,13 από 0,20
ΔΕΥΑΒΑ
Νερό με φυσική ροή από Μεσκλά 0,08 από 0,20
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Δυτικός Αποκόρωνας 0,18 από 0,20.
Οι τιμές για ΤΟΕΒ Δήμους παραμένουν ίδιες (0.10), για τους καταναλωτές του ΟΑΔΥΚ για άρδευση Α΄ άντληση 0,17, για άρδευση Β΄ άντληση 0,20. Για τη ΔΕΥΑ Χανίων και τη ΔΕΥΑΒΑ για Α΄ άντληση η τιμή παραμένει 0,20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου